Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Problem z regulacją.

AXE95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem:

Wczoraj jadąc pod górę zmieniając bieg coś się zacięło ( nie dało się pedałować) i spadł łańcuch. Zatrzymałem się nałożyłem i pojechałem dalej. Jednak przyjeżdżając do domu chciałem zmienić na 1x1 lecz się to nie udało i łańcuch został na drugim blacie. Pomyślałem że rozregulowała się przerzutka po czym zszedłem do piwnicy i wziąłem się do roboty. Ku mojemu zdziwieniu wykręcając śrubkę L na maksa prowadnik nie chciał się dalej przesunąć i dalej lekko łańcuch trze gdy jest na pierwszym blacie. Proszę pomóżcie. Przerzutka przednia to Shimano SLX manetki też a korba to Truvativ isoflow

pomoże ktoś?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Miesiąc temu wziąłem rower do serwisu i to zrobili. Dzisiaj znowu się tak stało. Ma ktoś jakiś pomysł bo już jestem taki wkurzony na to. Proszę o pomoc bo jakoś nie ciągnie mnie do kolejnego wydania 20 zł.

• Mod Team
Napisano

Przerzutka sie sama nie rozreguluje ... może albo sie wysuwać linka z pośruby jak to wspomniał JeruTheDamaja albo gwint w manetce od baryłki jest uszkodozny i sie cofie. NIe ma innej możliwości.

Ewentualnie mi sie zdarzyło tak że końcówka pancerza sie złamała, pancerz wyskoczył i załamał sie. Odrazu zauważyłem ze przerzutka inaczej działa w domu zauważałem zdemolowany pancerz ... musiałem uciąć ten 1cm.

Napisano

Gwint w manetce, linka, pancerze, śruba wszystko było i jest ok. Może właśnie łańcuch się tak zaplącze przy zmianie biegów że jak ja trochę mocniej nadepnę na pedał to zahaczy o prowadnik i przerzutka się rozreguluje? Teraz się z tym bawiłem i faktycznie nie da się ustawić tak by wszystko grało. Kellys dał ciała bo to nie może grać. Nic będę jeździł na 2 blatach i jak łańcuch i kaseta się zużyje to kupię wtedy korbę i wszystko będzie ok. Ale chyba przygoda z kellysem skończy się na tym rowerze żeby taki bubel zrobić i wprowadzić na rynek....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...