AndrzejCzyrka Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Witam mam pewien problem z rowerem rower to Kelly's Viper 1.0 2012 . Dwa dni temu jeździłem trochę po błocie i wczoraj pojechałem na myjnie ciśnieniową i umyłem wszystko ciepłą wodą z szamponem a potem jakimś nabłyszczaczem (wiem źle zrobiłem ) I dzisiaj jadąc do babci zauważyłem jakieś dziwne cykanie chyba z suportu zrobiłem filmik co to może być ? a i jeszcze jedną wracając już przez miasto z błota amortyzator w ogóle nie chodził teraz chodzi już ale ciężko co zrobić ? Filmik: http://w605.wrzuta.p...-06-07-13-09-05 http://w605.wrzuta.p...-06-07-12-57-04
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2012 Brzmi trochę jak wpłukany do suportu syf przez wode ... po jakimś czasie przestanie albo i nie. Domniemam ze nie jest to wkład kompaktowy a przynajmniej uszczelniony. Jak rozbieralny to rozebrać wyczyścić jak nie to chyba nowy sie kłania. To cie oduczy myjką ciśnieniową po łożyskach polewać.
AndrzejCzyrka Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Czyli najpierw rozebrać wyczyścić a jak nie przestanie to trzeba wymienić suport tak ? Ile mniej więcej taki suport kosztuje ?
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2012 Jak masz rozbieralny to rozebrać jak masz kompaktowy to wymienić. koszty rożnie zależy jak imasz suport od 20 do kilku set złotych.
AndrzejCzyrka Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 A jak zrobię zdjęcie to rozpoznasz kolego jaki to jest ?
Arms Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 A czy po tym myciu nasmarowałeś łańcuch? A jak zrobię zdjęcie to rozpoznasz kolego jaki to jest ? Na suporcie powinno być oznaczenie. W razie problemów - zmierzysz długość osi.
AndrzejCzyrka Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Tak nasmarowałem Na stronie pisze że w tym rowerze jest VP cartridge (120mm)
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2012 Czyli kompaktowy na łożyskach maszynowych, trzeba bo wyciągnąć i zobaczyć jak sie oś kreci itd. w razie czego kup podobny o tej samej długości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.