gandw1 Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Witam! Suntour FD8 w nowym rowerze - od nowości ma luzy (jak go chwycę i ruszam ręką to są dobrze wyczuwalne). Chyba nie ma sensu się 'pluć' o gwarancję, bo nawet jak wymienią na nowy to i tak będą luzy. Dzwoni przez te luzy na wybojach, zdarzyło się już że spadł łańcuch bez powodu (a jest dobrze wyregulowana wg mnie). Ogólnie drażni mnie. Chciałbym więc wymienić ją na coś lepszego, mam do wydania 100-150zł (jeśli mnie przekonacie że warto to mogę jeszcze dołożyć). Mam manetki i tylną przerzutkę Deore, więc nie wiem czy jest sens inwestować w coś wyższej linii, jeśli na razie nie mam zamiaru ich zmieniać. Korba to 48-38-28, co nieco zawęża wybór. Mam kilka pytań: 1. Do mojej ramy bardziej by pasowało top-swing, czytałem że szybko łapie luzy - co to znaczy szybko? Dużo szybciej niż down-swing, czy np. tylko 1000km wcześniej? 2. Jak to jest w końcu z przerzutkami przednimi SRAM? Rozumiem że działają z manetkami Shimano tak? Tylko tylne nie? 3. Jest jakaś przerzutka SRAM X-9 która działa z korbą 48T? Bo nie mogę znaleźć, a może warto byłoby do takiej dołożyć. 4. Jeśli brałbym Shimano, to co wybrać, klasę Deore (reszta pieniędzy trafia do skarbonki ), LX, SLX czy XT? Celowo ustawiłem je od najgorszych do najlepszych - nie wiem czy jest sens dokładać pieniądze czy nie zauważę różnicy? Pozdrawiam!
Wazaa Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Z przednimi przerzutkami jest najmniejszy kłopot. Jeśli już musisz wymienić, a liczysz się nawet z wydatkiem 150 zł, to bierz XT FD-M770. Tutaj masz taką za 84 złote: Probikes.pl - XT FD-M770 TOP SWING Przerzutka Przednia Shimano Top, czy down swing, to już zależy jaką masz rurę podsiodłową. Moja ma dwie średnice i mogłem tylko założyć Top Swing. Nie sądzę, żeby położenie przegubu, względem mocowania miało wpływ na długowieczność mechanizmu. Siły są jednakowe przecież w obu rozwiązaniach. No i ciekawy jestem, w jakich warunkach porównywano obie przerzutki, aby wysuwać takie wnioski. Jeśli chodzi o sens kupowania drogich przerzutek na korbę, to sam się zastanawiam. Poprzednią miałem jakąś najtańszą i chodziła idealnie. Kupiłem jednak XT, bo chciałem mieć kompletny napęd, ale z powodzeniem mogłem używać starej.
anys Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Top swing łapie luzy na pantografach - jak to większość pantografów, osobiście mam XT z roku 199x - który nie posiada luzów, ofc down swing, no ale wtedy też to była można powiedzieć "inna firma" Mam także Dorke z ok 2006/7 - down swing, który posiada nawet znacze luzy, no ale o dzwonieniu w trakcie jazdy nie ma szans i na jej przerzucanie też nie mogę narzekać A z tego co wytyczałem na tronie up, to to nie jest sklep internetowy, także tym linkiem nie wiele pomogłeś autorowi tematu. Osobiście polecam najzwyklejszą deore, top swing, czy down swing - myślę, że to już jest wyłącznie Twój wybór, czy wolisz lżejsze przerzucanie przerzutki i mniejszą precyzję - down swing, czy też lżejsze przerzucanie i większą precyzje + luzy na pantach (które nic nie przeszkadzają, no chyba, że się jest pedantem ) I jeszcze wybór down/top jest ofc uzalezniony od typu Twojej ramy, lub też czy ches mieć 2 koszyk na bidon czy też nie
gandw1 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 O tyle top-swing by mi lepiej pasował że mam na tej wysokości otwory na bidon, ale w sumie nie potrzebuję na razie dwóch bidonów. Czyli luzy na przerzutce to norma? Myślałem że wyższej klasy nie mają luzów przez dłuższy czas - jak się je porusza ręką to będą sztywne. Może więc nie ma sensu zmieniać tego Suntoura bo będzie to samo?
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 Będzie sztywna, luzu nie powinno być jednak top swingi no juz tak maja. down swingi sa sztywne, niestety jezeli ci sie w ramie nie mieści nie mas za bardzo wyboru.
gandw1 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 W ramie mi się zmieści, tylko odpadnie mi jedno (z dwóch) mocowań bidonu - ale jego i tak nie wykorzystuje więc biorąc pod uwagę plusy down-swing wolę jednak wybrać ten system. Więc pozostaje aktualne pytanie o przerzutki przednie SRAM i czy warto wziąć przerzutkę wyższej grupy niż manetki (Deore).
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 Ja uważam tak: Mam staaare deore m510, i manetki X.9 ( klasowo o wile wyższe) i działa to ślicznie. przerzutka była kupiona używana za 25zł. Down swing bez luzów uszkodzeń itp. wg mnie szkoda dawać kasę na nowe przerzutki, które sa może ładniejsze ale duużo cięzsze i droższe a na pewno nie działa az tak cudowniej zeby sie zakochać. Wydaje mi sie ze lepiej jest kupić używaną np jak ja deorke i dorzucić grosza na zacne manetki niż odwrotnie bo to mija sie z celem.
Wazaa Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 A z tego co wytyczałem na tronie up, to to nie jest sklep internetowy, także tym linkiem nie wiele pomogłeś autorowi tematu. Sory, mój błąd. Nie doczytałem takich szczegółów, tylko skupiłem się na niskiej cenie, bo za swoją płaciłem 115zł.
gandw1 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 Dość trudno znaleźć używaną przerzutkę na 48t, raczej zostanę przy czymś nowym. Czyli jaki wniosek? Brać zwykłą Deore i nie przepłacać za nic lepszego?
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 W sumie każda przerzutka będzie pracować z korbą 48z, pracują nawet z szosowymi 52z.
Liber Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Dołączę się do tematu: Czy przerzutka przednia SRAM X.9 (TOP SWING, Down Pull) będzie współgrała z korba 48t? Chcę nadmienić że na przerzutce pisze 44T ;(
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2012 Powinno, nie koniecznie to będzie wzorowa praca ale raczej bezproblemowa.
gandw1 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Ja też już dostałem odpowiedź od jednego z większych sklepów internetowych że SRAM X-9 robią tylko na 44t. Sam się właśnie zastanawiam, ale chyba po coś producent wskazuje maksymalny rozmiar korby? To chyba kwestia prowadnika łańcucha, będzie on miał inne zaokrąglenie od strony zębatki - krzywiznę pod zębatkę o mniejszym obwodzie, także nie wiem czy to będzie działało poprawnie.
Liber Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Ja też już dostałem odpowiedź od jednego z większych sklepów internetowych że SRAM X-9 robią tylko na 44t. Sam się właśnie zastanawiam, ale chyba po coś producent wskazuje maksymalny rozmiar korby? To chyba kwestia prowadnika łańcucha, będzie on miał inne zaokrąglenie od strony zębatki - krzywiznę pod zębatkę o mniejszym obwodzie, także nie wiem czy to będzie działało poprawnie. Własnie dlatego kupie korbę o blacie 44. No cóż zobaczymy jak się jeździ bez osłonki
gandw1 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Zależy jaki masz rower, w crossowym bym miał za krótkie przełożenie, w mtb będzie pewnie ok.
Liber Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Zależy jaki masz rower, w crossowym bym miał za krótkie przełożenie, w mtb będzie pewnie ok. Problem w tym że już mam kupioną na przód przerzutkę, zmieniam właśnie korbę....ale buba :/
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2012 Odnośnie oficjalnych przedstawicieli etc, to każdy ci powie ze skoro ma być 44 to taki i żadna inna, podobnie by postąpiło shimano na pytanie czy korbę dyna sys mozna mieszać z innym napędem i odwrotnie. Prawda jest tka że to działa czasami nawet lepiej niż dedykowane komponenty. Dużo zależy od ramy, kąta rury, i długości suportu jednak sytuacja np ze wrzucasz blat i nie chce zaskoczyć nie miała by tu miejsca przy poprawnej regulacji oczywiście. Jednak nikogo nie namawiam do kupna Każdy robi to na własną odpowiedzialność ze tak powiem Ja mam przerzutkę dedykowaną tylko na 42, mam korbę 44 i działa lepiej niż poprzednia dedykowana na 42.
Liber Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Zorbie tak, założę na swoją stara korbę z blatem 48 i sprawdzę czy działa...dam znać
gandw1 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Liber czyli masz już kupionego SRAM X-9? W takim razie jestem ciekaw i czekam na znak czy dało się to wyregulować na 48t i jak to działa.
Liber Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Liber czyli masz już kupionego SRAM X-9? W takim razie jestem ciekaw i czekam na znak czy dało się to wyregulować na 48t i jak to działa. Zgadza się mam przedniego SRAMA X.9 i korbe Suntoura 48t w rowerze. Jutro rano podjadę do serwisu w celu założenia i regulacji przerzutki. Dam znać jak to chula No i wszystko ładnie chodzi...nie ma żadnych problemów z działaniem X.9 z korba o blacie 48. Jednakże Suntour się znacznie wygina
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.