Skocz do zawartości

[pedały] vp-199, jak z trzymaniem?

alien7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ma ktoś doświadczenie z tymi pedałami? Jak wygląda u nich z wytrzymałością i przede wszystkim jak trzymają się buta?

Wystarczą do szybkiego roweru miejskiego, czy inwestować np. w vp-197? Będzie jakaś różnica w trzymaniu stopy?

• Mod Team
Napisano

Mam 199 albo bardzo podobne, jeżeli chodzi o buty na płaskiej i w maire równej powierzchni to sie ślizgają .... jeżeli masz buty o głębokim bieżniku to spoko.

Napisano

Mam 199 albo bardzo podobne, jeżeli chodzi o buty na płaskiej i w maire równej powierzchni to sie ślizgają .... jeżeli masz buty o głębokim bieżniku to spoko.

Zdecydowanie płaska.

• Mod Team
Napisano

Mój kumpel ma model pedałów bardzo podobny do tego drugiego 197, i tez nosi cienkie płaskie podeszwy, mówi ze elegancko sie jeździ. Ja wybrałem swoje ze względu na wage i łożyska maszynowe.

Napisano

197 też mają maszynowe, a różnica w wadze jest na poziomie 40 gramów.

Decydujące tutaj będzie własnie trzymanie płaskiej podeszwy. Jeśli sugerujesz, że 197 będą w tym lepsze, to chyba mimo relatywnie znacznie wyższej ceny chyba się na nie skuszę.

• Mod Team
Napisano

Gwarancji nijako dać nie mogę, obecnie jeźdze tylko na płaskich podeszwach i sie przyzwyczaiłem i nie jest źle. Ale czasem sie nóżka uślizgnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...