lukaszxd94 Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 czy opłaca sie dac dobry osprzęt do tańszej ramy bo chce sobie złożyć rower ale mam nie za duże środki piniężne i nie wiem cyz opłaca sie kupić tańszą ramę do dobrego osprzętu albo na czym według was lepiej zaoszczędzić? Częsci które zostaną ze starego roweru[koło przód tył (tył razem z wolnobiegiem) hamulce tył przód kierownica łańcuch klamkomanetki siodełko] a to lista nowych czesci które mają być jeśli czegos nie zapisałem to dopiszcie (amortyzator przód (tył w zależnosci od ramy) korbę linki pancerze pedały oczywiscie rama przerzótki tył przód suport) co o tym sądzicie
Olgierd Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 albo na czym według was lepiej zaoszczędzić? Uważam, że rama jest ostatnim elementem roweru, na którym warto oszczędzać. Zaraz po hamulcach. Za to śmiało oszczędzać można na napędzie (korby, przerzutki, manetki) -- bo i tak się zużyje. Ja na ten przykład do takiej ramy jak chciałem zamontowałem koła na piastach XT i hamulce SLX (z oryginalnymi "chłodzącymi się" tarczami), natomiast napędza to wszystko jakaś tam Acera* za kilkadziesiąt złotych (no ale fakt, że za tylną zębatkę dałem taką kasę, jak się normalnie daje za średniej klasy kasetę). * to jest singiel
lukaszxd94 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 to co radzicie z tych częsci które napisałem i których nie mam co radzicie żeby nie wyszło to za dużo
PoleK Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 ja bym chętnie odpowiedział, ale nie zrobię tego póki się nie nauczysz korzystać z wypunktowania i nie poprawisz błędów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.