Skocz do zawartości

[Rower MTB]Dobry osprzęt do tańszej ramy?

lukaszxd94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy opłaca sie dac dobry osprzęt do tańszej ramy bo chce sobie złożyć rower ale mam nie za duże środki piniężne i nie wiem cyz opłaca sie kupić tańszą ramę do dobrego osprzętu albo na czym według was lepiej zaoszczędzić?

Częsci które zostaną ze starego roweru[koło przód tył (tył razem z wolnobiegiem) hamulce tył przód kierownica łańcuch klamkomanetki siodełko] a to lista nowych czesci które mają być jeśli czegos nie zapisałem to dopiszcie (amortyzator przód (tył w zależnosci od ramy) korbę linki pancerze pedały oczywiscie rama przerzótki tył przód suport) co o tym sądzicie

Napisano

albo na czym według was lepiej zaoszczędzić?

Uważam, że rama jest ostatnim elementem roweru, na którym warto oszczędzać. Zaraz po hamulcach. Za to śmiało oszczędzać można na napędzie (korby, przerzutki, manetki) -- bo i tak się zużyje.

Ja na ten przykład do takiej ramy jak chciałem zamontowałem koła na piastach XT i hamulce SLX (z oryginalnymi "chłodzącymi się" tarczami), natomiast napędza to wszystko jakaś tam Acera* za kilkadziesiąt złotych (no ale fakt, że za tylną zębatkę dałem taką kasę, jak się normalnie daje za średniej klasy kasetę).

* to jest singiel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...