ichiban Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Rastanawiam się nad takimi rowerami. Dla mnie (męski): Sklep rowerowy BMK MOTO - Rower Kross Tempo Adagio 2011 Dla dziewczyny (max 800 zł): Sklep rowerowy BMK MOTO - Rower Kross Tempo Classico 2011 Głównie dojazd do pracy i innych miejsc w mieście, bardzo rzadko poza miasto, jakieś ścieżki i inne dróżki. Czy nadadzą się? Czy są warte swej ceny? Ktoś coś już kupował w tym sklepie? Jak wrażenia? Mieszkam w Krakowie, także jak ktoś poleci jakiś inny model, to miło żeby był dostępny w okolicy . Dodam, że rowery mogą być używane, byle od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy.
Burak Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Odżałuj trochę grosza na rower dla żony i kup jej rower z trzema biegami. Różnica między trzema a jednym jest ogromna, szczególnie gdy jeździ się po pagórkowatym terenie (Kraków chyba nie jest płaski jak stół?). Rower dla dorosłego mężczyzny na wolnobiegu nie wytrzyma długo. Poszukaj czegoś innego.
ichiban Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Dzięki za poradę. Nie skąpię pieniędzy dla dziewczyny (nic o żone nie mówiłem). Kupuje ona rower z własnych środków i to niestety ona skąpi. Ledwo mi się udało ją przekonać, że szkoda kasy na makrokesza. Nie mogę jej dowalić propozycji kupna roweru za 1500 zł bo się zrazi, że za drogo ;/. A co do roweru na mnie to co jest złego w wolnobiegu? Mam jeździć na ostrym kole? Dlaczego? Jeśli chodzi o temat rowerów to jestem całkiem zielony, jedyne jakie miałem to właśnie takie najtańsze z marketów. Bardzo proszę o podanie jakiegoś konkretnego modelu dla mnie i dla dziewczyny mieszczącego się w granicach cenowych (możliwe niewielkie odchyły). Dzięki z góry http://www.kross.pl/pl/2012/tempo-adagio - znalazłem takiego za 1200. Opłaca się? Co to roweru dla dziewczyny. Koniecznie taki na którym jeździ się z wyprostowanymi plecami.
nemo2009 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Tempo Adagio | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie - znalazłem takiego za 1200. Opłaca się? Napisz dlaczego musi być trekkingowy? Do miasta nadaje się też rower crossowy(tańszy z lepszym osprzętem).
Burak Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Dzięki za poradę. Nie skąpię pieniędzy dla dziewczyny (nic o żone nie mówiłem). No to się zagalopowałem... Mam nadzieję, że to wybaczalny błąd. Jeśli chodzi o rower dla dziewczyny to sprawa jest prosta. Ten sam model, tej samej firmy tylko z trzema biegami. Zabierz ją do dobrego sklepu, w którym pozwolą jej się oboma przejechać i niech sama zdecyduje czy warto dopłacić prawie 200PLN. Jak za drogo to znajdziesz rowery innych polskich producentów (np. Arkus-Romet) w nieco niższych cenach. Jeśli chodzi o rower dla Ciebie, to najpierw zdecyduj czy chcesz zewnętrzne przerzutki w rowerze. Wg mnie, w rowerze miejskim takie się nie sprawdzają. Jeśli jednak chcesz, to na rynku są dostępne dwa rozwiązania. Oparte na wolnobiegu (tanie), i oparte na kasecie (lepsze i trwalsze). Więcej na ten temat znajdziesz w necie.
ichiban Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 No to się zagalopowałem... Mam nadzieję, że to wybaczalny błąd. Jeśli chodzi o rower dla dziewczyny to sprawa jest prosta. Ten sam model, tej samej firmy tylko z trzema biegami. Zabierz ją do dobrego sklepu, w którym pozwolą jej się oboma przejechać i niech sama zdecyduje czy warto dopłacić prawie 200PLN. Jak za drogo to znajdziesz rowery innych polskich producentów (np. Arkus-Romet) w nieco niższych cenach. Jeśli chodzi o rower dla Ciebie, to najpierw zdecyduj czy chcesz zewnętrzne przerzutki w rowerze. Wg mnie, w rowerze miejskim takie się nie sprawdzają. Jeśli jednak chcesz, to na rynku są dostępne dwa rozwiązania. Oparte na wolnobiegu (tanie), i oparte na kasecie (lepsze i trwalsze). Więcej na ten temat znajdziesz w necie. OK, tylko trochę nie rozumiem. W rowedze dla dziewczyny namawiasz mnie na dołożenie do przerzutek, a w moim na rezygnację z nich. To jak to w końcu? Sorry, jeśli czegoś nie zrozumiałem. Gdzie w Krakowie jest dobry sklep gdzie jest duży wybór i doradzą dobrze? Napisz dlaczego musi być trekkingowy? Do miasta nadaje się też rower crossowy(tańszy z lepszym osprzętem). Nie musi być trekkingowy. Takie znalazłem to o takie pytam. Cross też może być. Ale błotniki by się przydały, bo np tem nie ma: http://www.kross.pl/pl/2012/evado-1-0 I nie "uparłem" się na Krossa, tyko mają przejrzystą stronę. Bardziej mi na razie chodzi o typ roweru, żeby pokazać jaki mnie interesuje, a nie rzucać się na jednego producenta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.