Siodemek Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Witam, wiem, że taki temat już był np. tutaj: http://www.forumrowe...montowac-stery/ ale postępując tak jak napisał Żbik i tak się nie udało. Jedna część mi została i trochę mnie to martwi. Ramka Merida Kalaharai 550 (więc zintegrowane) stery są oryginalne (znaczy jak kupiłem rower to były) zrobiłem błąd, że nie zrobiłem zdjęcia przed zdjęciem widelca ale może się uda. 1. To było na samej górze (na ten element wchodziły tylko pierścienie pod mostek), tworzywo 2. Metalowy element który mi został nie wiem czy ma być pod czy nad ramą 3. Gumowa podkładka najprawdopodobniej do stabilizacji rury 4. Łożyska oczywiście posiadam dwa 5. pierścień z tworzywa dosyć giętkiego 6. To już chyba pierścień pod mostek ale nie jestem pewien Myślałem, że dam rady, niestety nie udało się. Mam nadzieję, że poradzicie. Z góry dzięki i pozdrawiam
iwan1245 Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 masz poczytaj a będziesz wiedział http://www.wrower.pl/sprzet/stery/stery.php Czy na pewno są to stery zintegrowane , mam wątpliwości , podaj rocznik ramy
piotrpki Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 na foto są najzwyklejsze nabijane bieżnie sterowe.
Siodemek Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 na foto są najzwyklejsze nabijane bieżnie sterowe. okej, może za bardzo chciałem aby były zintegrowane, więc jak je złożyć aby nie zostały mi żadne części?
Gość voytec Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 więc jak je złożyć aby nie zostały mi żadne części? Wybić stare miski i nabić nowe.
Siodemek Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Wybić stare miski i nabić nowe. w sensie generalnie wymienić stery?
Gość voytec Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Miski mogą zostać stare ale skoro chcesz aby ci nie zostało części to możesz je wymontować i zamontować te z nowego zestawu.
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2012 Stare miski mogły by zostać jak są kompatybilne z nowymi czyli średnica łożyska czy też wianków jest taka sama, jak nie to młotek rurka np 3/4" i pukać raz z jednej strony raz z drugiej. Można śrubokrętem jednak rurka styka sie większą powierzchnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.