Skocz do zawartości

[ 2500 - 3500] Dla wielkiego 100+

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym was prosić o poradę. Mam 180cm i ważę dokładnie 115kg. Jeździć będę w Krakwie i okolicach.

Proporcje to 50/50 asfalt/bezdroża.

Oglądałem kilka rowerów i w sklwpie poroponują mi

Kelly's

Kellys Salamander Green - 2012 - Bike-On.pl, rowery i akcesoria rowerowe

www.coolbike.pl - Szczegóły produktu

Unibike Flite

Unibike Flite 2012 Sport-Bike

Krossa

Kross Level A5 - rower górski do MTB XC - t-bike.pl

Mbike

http://ww2.bikekatalog.pl/2012//rowery/1045/Mbike.Renegade.DSC/

I mam problem, który wybrać chyba , że wy bedziecie w stanie mi coś polecić.

Na pewno nie chce typowo sportowej ramy i zbyt krótkiej bo nie jest dla mnie wygodna. Oczywiście zależy mi również na dobrym osprzęcie zaznaczam duży nacisk kładę na amortyzator by się szybko nie rozleciał.

Mój budżet nie jest sztywny więc mogę gdyby co dołożyć pare stówek.

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Jeśli nie chcesz sportowego roweru to odpada Mbike, następny nieco mniej sportowy jest Kross.

Kellysy jak Unibike bardziej by Ci odpowiadały, jednak Unibike (tak jak i Kross) ma amortyzator Suntour XCR który nie wytrzymał by u Ciebie zbyt długo ... no i zostają Kellysy , lub Kross A7 w tym rowerze amortyzator jest zdecydowanie najlepszy i najtrwalszy:

Level A7 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Lub Poison, amortyzator taki jak w Kross A7 :

POISON ZYANKALI XN 2012 :: BIKE-arena.pl

Lub Merida, amortyzator trwalszy niż w Kellysach, jednak słabszy niż w A7 :

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Lub ten Cube, również trwały amortyzator :

Allegro

Napisano

Jeśli nie chcesz sportowego roweru to odpada Mbike, następny nieco mniej sportowy jest Kross.

Kellysy jak Unibike bardziej by Ci odpowiadały, jednak Unibike (tak jak i Kross) ma amortyzator Suntour XCR który nie wytrzymał by u Ciebie zbyt długo ... no i zostają Kellysy , lub Kross A7 w tym rowerze amortyzator jest zdecydowanie najlepszy i najtrwalszy:

Level A7 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Lub Poison, amortyzator taki jak w Kross A7 :

POISON ZYANKALI XN 2012 :: BIKE-arena.pl

Lub Merida, amortyzator trwalszy niż w Kellysach, jednak słabszy niż w A7 :

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Lub ten Cube, również trwały amortyzator :

Allegro

Podoba mi się ten POISON ZYANKALI XN 2012.

Mam 191 i 110kg

co myślisz o POISON LITHIUM XN 29" 2012 ?

Jak wsiadłem ostatnio na 26" to był taki mały, że bałem się na zjazdach.

Dawno nie jeździłem

Możliwe, że mam takie wrażenie po motocyklu

Nie jeździłem na 29" ale powinno być już w miarę normalnie.

Chętnie przeczytam Twoją opinię.

Napisano

Osprzętowo rowery są zbliżone, różnice w amortyzatorach podałem, reszta ma marginalne znaczenie, jest na zbliżonym poziomie, w miarę zużycia elementy napędu i tak się wymienia.

Rozmiar - nie ma to jak się przymierzyc, rowery różnią się wymiarami więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi, może być 18", 19" 20" lub M ...

Azet

POISON LITHIUM XN 29" 2012 ? to dobry wybór porządnie wyposażony jak na swoją cenę, dla Ciebie rower 29" powinien być optymalny, rozmiar 50 lub 54 zależnie od Twoich preferencji, konieczna przymiarka ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...