pawlo1334 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Witam! Mam problem, gdyż moje manetki alivio st-m405 mają dźwignię hamulca, którą chcę wymontować. Chcę to zrobić, ponieważ mam hamulec z magury hs33, który jest dużo lepszy . Lecz nie wiem jak wykonać ten demontaż, proszę o pomoc. PS: Zapomniałem się przywitać Wcześniej już czytałem to forum, ale tym razem nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
iwan1245 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Musisz odkręcić za pewne jakąś śrubkę Drogi Skrzypku Od góry ta najbliżej klamki
paweloko Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Połączenie klamki jest nitowane, więc nie widzę sensu tego rozbrajać jeśli klamka jest sprawna.Nie rozumiem dokładnie co chcesz robić z tymi klamkami od hamulców hydraulicznych. Zmieniasz hamulce i chcesz się pozbyć klamki z tych klamkomanetek ?
pawlo1334 Napisano 30 Maja 2012 Autor Napisano 30 Maja 2012 Tak. Od tych co teraz kupiłem mam oddzielną dźwignię i po prostu muszę pozbyć się klamki z klamkomanetek.
Fenthin Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Zobacz, gdzie znajduje się punkt obrotu klamki. Znitowane, prawda? Musisz się po prostu pozbyć tego nitu. Zanim rozbebeszysz sprzęt, sprawdź chociaż na oko, przyłóż i wyobraź sobie jak by to leżało, czy w ogóle zmieścisz tam klamkę Magury. Mam wrażenie, że to się nie zgra.
paweloko Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Wydaje mi się że lepiej rozglądnąć się za nową manetką niż psuć to klamkomanetki. Ponieważ możesz nie pomieścić wszystkiego na kierownicy lub użytkowanie może być bardzo utrudnione albo wręcz nie możliwe.
pawlo1334 Napisano 30 Maja 2012 Autor Napisano 30 Maja 2012 Wszystko się mieści na kierownicy. Jutro odnituje te klamkomanetki i zmniejszę obejmę w magurze i powiem jak to się prezentuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.