Skocz do zawartości

[siodełko] jakie wybrać (do 100zł) ?

papiez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedawno kupiłem rower do jeżdżenia do pracy. Jest to zwykły rower crossowy bez żadnej amortyzacji (jeżdże nim po ścieżkach rowerowych). Siodełko w tym rowerze jest bardzo twarde i niewygodne. Chce kupic sobie inne i zastanawiam się nad dwoma opcjami:

-selle royal freedom (używane)

-accent derry (nowe)

Chciałbym sie dowiedzieć, które z tych dwóch lepiej jest kupić i czy może są jeszcze jakieś inne siodełka w cenie do 100 PLN, które można polecić. Nie wymagam jakiegoś super komfortu, ale chciałbym normalnie przejechać te 8km do pracy w jedną stronę bez bólu :icon_cool:. Proszę o radę i pozdrawiam.

Napisano

do 100 złotych możesz kupić jakieś fajne bardzo wygodne siodło żelowe ;)

Popytaj w sklepie rowerowym za takimi siodełkami a na pewno coś dla Ciebie znajdą ;)

Napisano

Witam!

Niedawno kupiłem rower do jeżdżenia do pracy. Jest to zwykły rower crossowy bez żadnej amortyzacji (jeżdże nim po ścieżkach rowerowych). Siodełko w tym rowerze jest bardzo twarde i niewygodne. Chce kupic sobie inne i zastanawiam się nad dwoma opcjami:

-selle royal freedom (używane)

-accent derry (nowe)

Chciałbym sie dowiedzieć, które z tych dwóch lepiej jest kupić i czy może są jeszcze jakieś inne siodełka w cenie do 100 PLN, które można polecić. Nie wymagam jakiegoś super komfortu, ale chciałbym normalnie przejechać te 8km do pracy w jedną stronę bez bólu :icon_cool:. Proszę o radę i pozdrawiam.

myślę ,że na dojazdy do pracy wygodniejsze będzie selle royal (żelowe)...na krótki dystans będzie wystrczająco komfortowe . Pamiętaj jednak ,że zanim Twoje 4 litery przyzwyczają się (mięśnie ułożą się ) do nowego siodełka miną 3-4dni w dyskomforcie , tak jest z każdym "nowym" siodełkiem , lecz z każdym dniem będzie coraz lepiej

Napisano

Jeszcze jedno pytanie. Zna ktoś jakiś dobry i niedrogi sklep w trójmieście posiadający w asortymencie duży wybór siodełek ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...