papiez Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Witam! Niedawno kupiłem rower do jeżdżenia do pracy. Jest to zwykły rower crossowy bez żadnej amortyzacji (jeżdże nim po ścieżkach rowerowych). Siodełko w tym rowerze jest bardzo twarde i niewygodne. Chce kupic sobie inne i zastanawiam się nad dwoma opcjami: -selle royal freedom (używane) -accent derry (nowe) Chciałbym sie dowiedzieć, które z tych dwóch lepiej jest kupić i czy może są jeszcze jakieś inne siodełka w cenie do 100 PLN, które można polecić. Nie wymagam jakiegoś super komfortu, ale chciałbym normalnie przejechać te 8km do pracy w jedną stronę bez bólu . Proszę o radę i pozdrawiam.
velo333 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 do 100 złotych możesz kupić jakieś fajne bardzo wygodne siodło żelowe Popytaj w sklepie rowerowym za takimi siodełkami a na pewno coś dla Ciebie znajdą
Iven Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Witam! Niedawno kupiłem rower do jeżdżenia do pracy. Jest to zwykły rower crossowy bez żadnej amortyzacji (jeżdże nim po ścieżkach rowerowych). Siodełko w tym rowerze jest bardzo twarde i niewygodne. Chce kupic sobie inne i zastanawiam się nad dwoma opcjami: -selle royal freedom (używane) -accent derry (nowe) Chciałbym sie dowiedzieć, które z tych dwóch lepiej jest kupić i czy może są jeszcze jakieś inne siodełka w cenie do 100 PLN, które można polecić. Nie wymagam jakiegoś super komfortu, ale chciałbym normalnie przejechać te 8km do pracy w jedną stronę bez bólu . Proszę o radę i pozdrawiam. myślę ,że na dojazdy do pracy wygodniejsze będzie selle royal (żelowe)...na krótki dystans będzie wystrczająco komfortowe . Pamiętaj jednak ,że zanim Twoje 4 litery przyzwyczają się (mięśnie ułożą się ) do nowego siodełka miną 3-4dni w dyskomforcie , tak jest z każdym "nowym" siodełkiem , lecz z każdym dniem będzie coraz lepiej
papiez Napisano 30 Maja 2012 Autor Napisano 30 Maja 2012 Jeszcze jedno pytanie. Zna ktoś jakiś dobry i niedrogi sklep w trójmieście posiadający w asortymencie duży wybór siodełek ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.