Skocz do zawartości

[1000-1500 zł] rower crossowy lub trekkingowy dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum :)

Zamierzam zakupić rower damkę do jazdy po mieście i weekendowo za miasto. Budżet to max 1500zł. Od razu mówię, że nie interesuje mnie rower używany, gdyż ma być to zakup na prezent.

Jest kilka modeli, które mnie zainteresowały i potrzebuję porady. Może ktoś z Was będzie w stanie wyrazić opinie na temat tych kilku rowerów i ewentualnie co byście polecili.

LAZARO INTEGRAL ALIVIO

Allegro

Romet Orkan 2.0

Rower Romet Orkan 2.0 Damski 2011 - Ceneo.pl

Unibike Flash

Rower Unibike Flash Lds 2012 - Ceneo.pl

Merida Crossway 10-V

Rower Merida Crossway 10-V Lady 2011 - Ceneo.pl

Giant X-SPORT 4W

X-SPORT 4W

Dziekuję wszystkim za pomoc :)

Napisano

Witam, podepnę się pod temat.

Mam to samo pytanie, tylko może ktoś ogólniej odpowie nt. producenta, którego wybrać.

Arkus/Romet, Kross, Merida czy Unibike, bo Kellys to już chyba za drogi (do 1500zł).

Napisano

Poszukajcie na forum - temat poruszany był kilka razy...

Lazaro - Giant - niewielka różnica osprzętowa (różnica w amortyzatorze na kozyść Gianta, i na kożyść Lazaro w mechanizimie korbowym), różnica cenowa 350 zł

Lazaro - Romet Orkan - jeszcze mniejsza różnica osprzętowa ale też cenowa.

Unibike, Merida - odrzycił bym ze względu na wolnobieg, choć dla zupełnej amatorki nie bedzie przeszkodą, cena wyższa od Lazaro o 250zł

Lazaro - mam dwa, mój to Lazaro Integral (ten z amortyzatorem) żony damka ze sztywnym widelcem. Mogę potwierdzić, że nie ma gwarancji, producent olewa klienta szeroko i tyle.

...może ktoś ogólniej odpowie nt. producenta, którego wybrać...

Taka odpowiedź wg mnie nie ma sensu, chyba żeby rozpatrywać konkretny przedział cenowy. W takim wypadku patrząc pod względem ceny do 1000zł bezwarunkowo wygra Kands/Lazaro (to ta sama marka) nawet uwzględniając brak gwaancji po wymianie łańcucha i kasety i tak jestem do przodu parę stówek. Powyżej 1000 - 1200 nie spotkałem rowerów tego producenta.

Napisano

Jeśli masz zamiar jeździć typowo rekreacyjnie - niech producent wymieni ci siodełko na bardziej odpowiednie dla kobiety, zrobią to bezpłatnie i unikniesz dodatkowych kosztów w przyszłości (w ciągu pierwszych dwuch tygodni:))

Napisano

I ja też podepne się pod temat. Też szukałem roweru crossowego i zamuwiłem Authora Horizana 2011. Wyglądał technicznie na dobry rower do dalekich pordóży i szybkiej jazdy. Na ten moment czekam na dostawę wieć nie powiem jakie wrażenie. Postawiłem na markę zawsze brałem mało znanych firm rowery tym razem postawiłem na znaną. Ciekawi mnie czemu on niby waży 14 kg. Rama aluminiowa a jego bliżniaczy rower z 2012 jest o kilo lżejszy. Przekłamanie czy co. Jest ktoś na forum co użytkuje ten model. Sam niedługo zrecenzuje ale może ktoś mi dorzuci ciekawe 3 grosze ;)

Napisano

Jeśli masz zamiar jeździć typowo rekreacyjnie - niech producent wymieni ci siodełko na bardziej odpowiednie dla kobiety, zrobią to bezpłatnie i unikniesz dodatkowych kosztów w przyszłości (w ciągu pierwszych dwuch tygodni:))

Nie wiedziałam, że producent za darmo może mi siodełko wymienić :) bardzo dobra rada, dzięki

• Mod Team
Napisano

Nie producent a sprzedający, i zależy to od jego dobrej woli. Można zapytać o taką możliwość. Przy tym pułapie cenowym jestem umiarkowanym pesymistą.

Napisano
Nie producent a sprzedający, i zależy to od jego dobrej woli. Można zapytać o taką możliwość. Przy tym pułapie cenowym jestem umiarkowanym pesymistą.

Pod tym wzgledem jestem 100% optymistą, po prostu tak było z Lazaro mojej żony. Owszem załatwiłem to u sprzedawcy, ale oni skolei załatwili to bezpośrednio od producenta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...