Skocz do zawartości

[do 1900 zł] trekking - Kross Trans Alp vs Unibike Voyager

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam ;)

zastanawiam się nad kupnem roweru trekkingowego. Od razu powiem, że jestem niemalże zupełnie zielona w tym temacie... Zależy mi na wygodzie (jazda w wyprostowanej pozycji) i na tym, żeby rower nadawał się zarówno do jazdy po mieście, jak i na wycieczki do lasu, oraz żeby nie wymagał za dużo regulacji czy napraw (jako blondynka pewnie miałabym z tym niemały problem ;))

po przejrzeniu ofert kilku sklepów i producentów przypadły mi do gustu 2 modele:

Kross Trans Alp

Unibike Voyager

początkowo planowałam zakup za nie więcej jak 1500 zł, ale w porównaniu z większością modeli do 1500 te znacznie bardziej mnie przekonują.

Proszę o opinię który z tych modeli jest lepszy i dlaczego, oraz może o propozycje lepszych modeli w podobnej cenie lub podobnych modeli w niższej cenie :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej, ja mogę wypowiedzieć się jedynie w kwestii Trans Alpa 2012, ponieważ jestem jego posiadaczem. Obecnie 1560km przebiegu i narzekać nie mogę. Koła się nie centrują, hamulce nadal działają, śrubek nie gubi :D. Po dziurach jeżdżę sporo z uwagi na polskie drogi. W zasadzie, to na niektórych wsiach nie ma dróg, tylko są dziury, a między nimi asfalt :P. Mimo wszystko rower dzielnie znosi trudy kolejnych kilometrów. Ten model jest chyba dość popularny, choć od lutego na ulicach widziałem tylko jeden identyczny sprzęt ;). Przy zakupie można zbić cenę. Zaproponuj sprzedawcy niższą kwotę, przejedź się kilkoma rowerami z podobnego przedziału cenowego i sama zobacz, na którym czujesz się najlepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...