Skocz do zawartości

[rower] dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Błagam o pomoc w wyborze roweru- do 1500 zł, ale tak żeby nie przepłacić. Mam 172 cm wzrostu, jazda po lesie, szosach, ścieżkach rowerowych ;-)

Myślę o tym: Allegro

ale nie wiem czy 17' czy 19'. Chyba że macie coś lepszego na oku :)

będę wdzięczna za pomoc :)

Napisano

Ten model co pokazałaś wygląda dobrze a co ważniejsze ma osprzet Alivio co dziwne w tej cenie. Po za tym marka dobra Kross. Tak patrze, że na górale patrzysz. Na jakie trasy potrzebny ci rower. Góral jako ogólny amatorski jest ok. Ale może lubisz dużo jeździć wtedy bym treking ci polecił.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli zaprzesz się na tego Krossa to bierz 17".

Ale może coś z crossów :http://sport-bike.pl/pl/p/Unibike-Crossfire-Lds-2012/380 . Jeżeli taki to można 19".

Moja propozycja lepsza jeżeli przewaga utwardzonych dróg -asfalt, ścieżki rowerowe, drogi leśne.

Napisano

Witam

Dzięki za odpowiedzi. Zamierzam jeździć po kamienistym terenie i lasach :) czasem po ścieżkach rowerowych. Rama 17' na pewno nie bądzie za mała? Może macie inne propozycje w tym przedziale cenowym (poza tym rowerem, który znalazłam) ?? Poważnie się zastanawiam nad tym rowerem, który wkleiłam, ale jak będzie coś lepszego to kto wie... :)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

Napisano

bedziesz zadowolona z tego roweru. co do ramy to na pewno 17 bedzie dobra. ja mam 175 i jezdze na 17 calowym unibike i jest git, bardzo zwrotny na leśnych ścieżkach jest.

Napisano

Pojęcie 'pełnej grupy alivio' jest tu trochę na wyrost;]

No, ale- ja mam 170 cm i mam ramę 17. Przy czym ostatnio uważam, ze powinnam mieć mniejszą...

Ty kupiłaś ten rower?

Napisano

Bo widzę, że ten z konkretnego linku sprzedany:) słuchaj jak Ci zależy na damskiej ramie i dysponujesz budżetem do 1500 zł to może spójrz jeszcze na to A3-> http://masterbike.co...uemart&Itemid=1

Przy czym jakbys ewentualnie chciała żeby pomóc Ci dalej szukać to musisz odpowiedzieć na pytania chłopaków- do czego ten rower ma być używany?

Napisano

Wolę jeździć po górkach, kamieniach, lasach i trawach niż po ulicy :) I właśnie do tego będę go wykorzystywać. W pobliżu mam kamieniołomy i właśnie tam najczęściej jeżdżę. Nie zależy mi tak bardzo na damskiej ramie, jednak z tego co widzę "uniwersalne" są raczej droższe i właśnie stąd ten wybór :) oglądałam już ten rower z tym, że odradzono mi z powodu kiepskiej klasy hamulców tarczowych :)

Bardzo dziękuję za pomoc :)

Napisano

Widzę, że się określiłaś. To dobrze robisz szukając roweru MTB czyli górala. Ja osobiście w tej cenie brałbym tego z allegro znam dobrze markę bo kiedyś miałem rower tej firmy bardzo sobie zachwalałem, rzuciły mi się w oko jakieś przerzutki Alivo a to już sporo. Np w crosswocy hrowerach są powyżej 1500zł w zestawach ( oprucz Kandsa i Lazaro).

W sprawie ramy:

Ja osobiście jestem zdania kupowania w salonie rowerowym. Możesz zobaczyć ten rower przymierzyć się, mi nawet sprzedawca dął się przejechać jak kupowałem kiedyś. Po za tym w razie problemów z rowerem na gwarancję będziesz mieć nie daleko. A kupując przez internet można szukac wiatru w polu a rower zobaczyć tylko na zdjęciu. Sama musisz zdecydować.

Konkretnego modelu ci nie polece bo ostatnio odbiegłem od MTB w crossach mogę doradzić bo sam chce kupić. Z samych rowerów zwróciłbym uwagę na : Kross, Author, Kelly's, Giant, Merida, Cuba. Podałem markowe bo sprawdzone ale sam się przekonałem ,że to jest złudne. Bo czasami dosłownie płacisz za markę i makietkę. Więc lepiej najpier obejrzyj przeczytaj sobie parametry jakie ma części, poczytaj opinie nawet u nas gdzie są omawiane poszczególne modele a właściwie większość. I dobrze pomyśl. Rower prawidłowo kupujesz na długo. Dobrze jest wszystko na spokojnie przeanalizować. Tak jak tego Krossa co mówiłaś, że ma hamulce tarczowe sama znalazłaś jego minus więc wiesz jak patrzęć. Tylko nie patrz aż tak na wygląd rowerów hehe np : Krossy mówi się, że są małej urody ale są za to dobre i to jest najważniejszy parametr przy wyborze.

Napisano

Hej!!

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas. Pojeździłam dziś trochę po sklepach i przekonałam się, że za te pieniądze to nie da się kupić niczego lepszego :) Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...