Skocz do zawartości

[Korba, Suport, Przerzutka]

rafalz2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem posiadaczem Kellys'a Viper'a 2010r.

Chciałbym wymienić w nim korbę na większą. Aktualnie mam PROWHEEL (42x34x24T), przerzutkę SHIMANO TY10 (31.8mm), suport VP cartridge (120mm). A cchciałbym, żeby największa zębatka miała 44 lub 48 .

Planuje wydać ok 150zł. Co muszę wymienić oprócz korby i na jakie części?

• Mod Team
Napisano

Z tego co piszą o tym przecinaku mas z tyłu wolnobieg i radziłbym te 150 zł wydać na koło (piaste) i kasetę niż korbę, to bedzie naprawde lepsza inwestycja.

Napisano

Tylko, że moja przerzutka nie obsłuży 8 rzędowej kasety . A nie chcę kupować dodatkowo nowej przerzutki tylnej jak i przedniej .

• Mod Team
Napisano

A co to przeszkadza. To będzie obsługiwała sobie 7 rzędów i świeto. a przy wymianie napędu nie będziesz stał po ściana bo jedna jedyna kaseta 7 rzędowa jest do kupienia. Przednia nie ma tutaj nic do gadania. nic nie musisz zmieniać ani przerzutki ani manetek tylko zakładać, wyregulować i jechać.

• Mod Team
Napisano

Jak sobie ustawisz, bo dam sobie rękę uciąć ze ta przerzutka obsłuży i 8 i 9 bo to to samo :P w zależności którego biegu potrzebujesz bardziej tak ją sobie ustaw.

• Mod Team
Napisano

Staary to 8/9 rzędowa przerzutka bez wahania możesz montować. W przyszłości tylko wymiana kasety i manetek na 9 i masz spokoj :P pisze 9 bo 8 powoli odchodzą do lamusa, 7 już odeszło dlatego ci odradzam.

• Mod Team
Napisano

Nie trzba ci w ogole, problem w tym ze musisz kupić to co jest, Zuzyjesz napęd nie wiem za jaki czas ale kasety 7 rzędowej juz praktycznie nie kupi, 8 rzędowe tylko alivio...Jak ie jestes wymagający, to spokojnie na tych 8 rzędowych podzespołach będziesz sobie śmigał. Jak ci braknie znów, to kup sobie korbę 48z i będziesz mial ścigacza:P

Napisano

ok, przekonaliście mnie do tej kasety 8 rzędowej ;)

Powiedzcie mi jeszcze co muszę wyregulować po założeniu tej 8 rzędowej kasety - tylko tylną przerzutkę?

• Mod Team
Napisano

Raczej tak z przednia nie powinno być problemu, zważ ze jeszcze musisz kupić nowy lancuch bo stary hmm no nie bardzo pociągnie tą kasete.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...