skosik Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Na wstępie możecie mnie zjechać jak psa bo kupiłem markesh*ta. Manetka przód Shimano Altus Jechalem sobie rowerkiem do roboty i nagle z przodu lancuch mi przeskoczyl tj. zaklinowal sie w tym takim metalowym czyms co przezuca ja do gory i dolu i teraz jak chce se naprzyklad przezucic na 2 to jest tj rozlegulowana tzn jezeli chce zeby byl 2 bieg to musze ciut docisnac przerzutke do gory. Kurde nie wiem czy ktos wogole to zrozumie ale pytanie brzmi wymieniac czy regulowac? halo ? no napisz ktos plz
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2012 Mod Team Napisano 22 Maja 2012 Na sajm wpierw http://www.forumrowerowe.org/forum/105-rowerowe-faq/ lekturę polecam. Następnie gdy ręce opadną ponownie na forum zapraszam.
skosik Napisano 22 Maja 2012 Autor Napisano 22 Maja 2012 a wiec przy manetce te kolko do regulowania linki mi peklo musze kupic nowa manetke czy znajde same kolko ?
Mod Team Puklus Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Napisano 23 Maja 2012 To kółko to śruba baryłkowa, można kupić w serwisach rowerowych mi nawet za darmo dawali, w sumie trzeba ci sam plastik.
skosik Napisano 23 Maja 2012 Autor Napisano 23 Maja 2012 aha a ciezko to wymienic bo laikiem zdeka rowerowym jestem trzeba manetke rozkrecac ?
Mod Team Puklus Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Napisano 23 Maja 2012 Trzeba wyciągnąć linke z pancerzy, odczepić pancerz od manetki czyli go wyciągnąć wymienić śrubę i powtórzyć czynności w kolejności odwrotnej. 4k
skosik Napisano 24 Maja 2012 Autor Napisano 24 Maja 2012 wczoraj patrzylem ze ta sruba chyba byla przymocowana do manetki i sie ulamala ocb?
Mod Team Puklus Napisano 24 Maja 2012 Mod Team Napisano 24 Maja 2012 Zamiast pisać to zrób zdjęcie nikt nie wiem coś tym tam modził
skosik Napisano 24 Maja 2012 Autor Napisano 24 Maja 2012 ok mozna zamknac temat bylem w serwisie z manetka ok sruba jest ok tylko sie jakos dziwnie rozlegulowala przednia przerzutka ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.