Skocz do zawartości

[~3200-4200] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mój ok. 20 letni Tecnobike zaczyna dogorywać zrzucając z siebie coraz mniej potrzebne elementy toteż zacząłem się zastanawiać nad kupnem nowego roweru. Obecnie śmigam głównie miasto (ale raczej wertepy) trochę lasy, ale raczej spokojnie, ponieważ jeżdżę z 2,5 roczną córcią usadzoną na takim cudzie:

Allegro

W miarę jak dziecko podrośnie i zacznie jeździć samo, chciałbym wrócić na większe bezdroża, dlatego po przemyśleniu wszystkich za i przeciw wolę kupić MTB niż crossa czy miejski, ale na razie startów w maratonach nie planuję.

Wertując strony doszedłem do takich trzech propozycji:

1. Cube LTD Pro 2012

2. Kross Level A8 2012

3. Merida Matts Trail 800-D 2011.

Wzrostem raczej nie grzeszę - 170 cm i ok. 74 kg, dlatego rama pewnie 16 lub 17. Dobrze kombinuje ? Może coś lepszego w podobnych pieniądzach dostanę ?

Dwa pierwsze rowery kosztują ok. 4200, Merida 1000 zł mniej. Warto dołożyć ten 1000 czy lepiej za te pieniądze "dozbroić" Meride w lampy, liczniki itp.?

Dzięki,

Michał

Napisano

O ile Kross i Cube są do podobnego stylu jazdy to Merida jest do innego, w dodatku ma dosyć nietypową rozmiarówkę jest krótka, i ma bardzo mały rozstwa kół jak na rower tego typu ;) , więc zastanów się jaki rodzaj jazdy Cię interesuje i koniecznie przymierz do Meridy, bo ja kupił bym ją co najwyżej na części gdyby była jeszcze tańsza ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...