Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna]Wybór przerzutki pod 3x8

Gość kometix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kometix
Napisano

Witam.

Posiadam rower MTB złożony na osprzęcie shimano alivio 3x8. Tylna przerzutka uległa uszkodzeniu i szukam innej. Od razu na wstępie mówię że jeżdżę 50/50 szosa i teren. Zastanawiałem się nad przerzutką shimano Deore M93-SGS tylko nie jestem pewien czy obsłuży napęd 3x8.

Proszę o doradzenie co lepiej wziąć a czego się wystrzec :D. Jestem otwarty na propozycję.

Napisano

Ja mam przerzutkę Xt shadow sgs i kasetę 8 rzędową i spokojnie obsługuje, więc nie powinno być żadnych kłopotów. Pozdrawiam.

Gość kometix
Napisano

Jeśli nie jest dyna-sys czyli 10 rzędowa to obsłuży. Ta co podałeś to zwyczajna więc nie będzie problemu.

Źle przeczytałem i dokładnie jest tak jak jest napisane Deore RD-M593-SGS Dyna Sys.

Jakie polecacie przerzutki do 150 pln. Dodam że na wakacjach gdy będę przy kasie to zamierzam zmienić resztę osprzętu i dopasować go do przerzutki którą teraz zakupie.

Napisano

Zależy co rozumiesz mówiąc że będziesz przy kasie. Do 150 to SLX. Ale głupio będzie wyglądało jak będziesz miał korbę łańcuch i przerzutkę przednia XTR a przerzutkę tylna SLX.

Napisano

Mam taką i jestem zadowolony z jej pracy. ALLEGRO

Ale głupio będzie wyglądało jak będziesz miał korbę łańcuch i przerzutkę przednia XTR a przerzutkę tylna SLX.
Dlaczego ma od razu kupować XTR, istnieją również niższe grupy.
Napisano

Dlatego się zapytałem co rozumie przez to że będzie przy kasie. Oczywiście istnieje jeszcze XT, SLX czy sram X9 lub X0 (do przerzutki srama musisz mieć manetki srama). Patrząc na ceny shimano to chyba nawet SLX nie znajdziesz do 150 więc zostaje Ci deore (swoją drogą shimana też już przesadza z tymi cenami).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...