MateuszW97 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Siema Potrzebuje ośki 14mm tył , ponieważ chciał bym wstawić sobie do roweru pegi W rowerze mam biegi więc nie wiem czy będzie ok
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Napisano 16 Maja 2012 Dobra ośka nie jest zła pytanie do czego ? Precyzując .. jaka to piasta?
MateuszW97 Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Dobra ośka nie jest zła pytanie do czego ? Precyzując .. jaka to piasta? Piasta shimano teraz jest na szybkozamykaczmogę wysłać zdjęcie chciał bym wstawić te oś 14 mm ponieważ czytałem że na 10 mm może się złamać czy to prawda ? pegi założył bym na tył i teraz pytanie znasz jakieś fajne pegi ?
Airsofter Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jestem ciekawy jak zmieścisz oś 14mm gdziekolwiek. Jeśli nie masz osi 10mm z gównolitu (ZnAl) lub podobnej klasy materiału to spokojnie wytrzyma.
MateuszW97 Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Jestem ciekawy jak zmieścisz oś 14mm gdziekolwiek. Jeśli nie masz osi 10mm z gównolitu (ZnAl) lub podobnej klasy materiału to spokojnie wytrzyma. nie rozumiem co napisałeś to się nie trzyma kupy podaj linka z dobrą ośką 10 mm
Airsofter Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Samej ośki raczej nie kupisz gotowej, musiałbyś iść do tokarza. W mojej wypowiedzi chodziło o wytrzymałość osi, a ZnAl to stop który jest słabszy od niektórych tworzyw sztucznych, przynajmniej ten używany do odlewania części w replikach AirSoftowych.
marian600 Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 A teraz wyobraź sobie oś piasty z tworzyw sztucznych, które w replikach airsoftowych wytrzymują więcej niż stop ZnAl. Tak, nie jest to dobry pomysł.
Airsofter Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 To wyobraź sobie szkielet prawdziwego Glocka z tworzywa- taka prawda. Mogłem się wyrazić nie dostatecznie prosto ale chciałem przekazać że choćby i ośka miała 20mm to nie wytrzyma jak jest zrobiona z byle czego. Tyle z mojej strony
marian600 Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 No i co z tego, że korpus jest z kompozytu jak wszystkie części mechaniczne są z metalu? Jeżeli myślisz, że ośka z kompozytu jest dobrym pomysłem, to powiem Ci - dużo musisz się o budowie roweru nauczyć. A ośka z byle czego to właśnie kompozyty. Autorze, dlaczego temat do zamknięcia i dziękujesz jak nikt nie podał Ci rozwiązania? Powiedz jaką masz piastę na początek.
MateuszW97 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 No i co z tego, że korpus jest z kompozytu jak wszystkie części mechaniczne są z metalu? Jeżeli myślisz, że ośka z kompozytu jest dobrym pomysłem, to powiem Ci - dużo musisz się o budowie roweru nauczyć. A ośka z byle czego to właśnie kompozyty. Autorze, dlaczego temat do zamknięcia i dziękujesz jak nikt nie podał Ci rozwiązania? Powiedz jaką masz piastę na początek. Sory że dopiero teraz teamt do zamknięcia ponieważ się rozmyśliłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.