konfrat Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Witam, Zastanawiam się nad takim rowerem, będę wdzięczny za opinie czy w podobnej klasie cenowej można dostać coś lepszego? http://outletbikes.istore.pl/pl/kross-hexagon-v2.html
mansua Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Witam, Zastanawiam się nad takim rowerem, będę wdzięczny za opinie czy w podobnej klasie cenowej można dostać coś lepszego? Kross Hexagon V2 cena 659.00 PLN Za tą cene to w zasadzie ok, ale szału nie ma, jezdzić się pewnie jakoś na tym da i ciężko bedzie kupić coś lepeszego za 650zł. Jakkolwiek ja bym sobie chyba odpuścił taki rower. Kiepski widelec, marne manetki, ,najtragiczniejsza moim zdaniej w tym rowerze jest przerzutka z tyłu, mój ojciec ma coś takiego w swoim rowerze do "jazdy po bułki". Zmiana biegu przypomina raczej losowanie w totka niż zmianę przełożenia i nie idzie tako za chiny wyregulować. Na Twoim miejscu dożucił bym ze 200zł i kupił takiego Kands-a jesli ma to być rekreacyjne mtb. Allegro Od tego Krossa to zdecydowanie lepszy rower, acera z tyłu więc, da sie na tym pojeździć bez ataków szału, przy zmianie przełożenia tylniej przerzutki, jak się to dobrze wyreguluje Amor może się szybko wytelepać i złapać luzy .Sontour XCT, XCM, XCR to chyba najtańszy amor, który jako tako działa (jedzie się dużo lepiej jak na sztywniaku, jak sie go często psika Brunoksem:)) , no ale to jest cały rower w cenie amora o ktorym można by mowić że się nadaje do mtb xc ;] Ewentualnie jak ważysz mnie jak 75kg, to coś na dużym kole, też z acerą z tyłu i sztywnym widelcem, w cenie tego Krossa V2, czyli rower bardzo tani. Chyba bym wolał jezdzić już na sztywnym widelcu i kole 28" (jezdizłem tak prawie 15 lat ) niż na takim "wyrobie amortyzatoro-podobnym" jak w tym V2 na kole 26", o tyle bezpieczniej że sie najwyżej wygnie a nie połamie jak taki najtańszy amortyzator. Allegro Jak szukasz czegoś bardziej na ścieżki, utwardzone drogi i asfalt bez wielkich dziur, = totalna rekreacja, to nawet fajny rower. No tylko trzeba uważać bo łatwo takie duże koło zcentrować na wertepach, kożeniach i krawężnikach, za to dają duża frajdę gdy chcesz sobie szybciej pojezdzić na asfalcie bo można się konkretnie rozpędzić ;D . Przyszłościowo, to sensowny amor o skoku 63mm to też nie jest jakiś wielki koszt do takiego roweru. To takie propozycje po szybkim oblookaniu allegro. Odpusć sobie rower z przerzutką z tyłu słabszą jak Shimano Acera, Altus , bo to nie nadaje się do niczego, oraz rowery na takich kaszaniastych amorach bo to już bardziej przypomina "marakesza" jak rower.
nemo2009 Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 czy w podobnej klasie cenowej można dostać coś lepszego? Kross Hexagon V2 cena 659.00 PLN Tak.Można kupić Horizona Spectera za 599 zł.Był już temat o tym rowerze w roli głównej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.