Haney02 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Witajcie, kwota jaką maksymalnie mogę przeznaczyć na rower to 1400,00zł i jak mam być szczera to nie za bardzo sama wiem czego chce i na co powinnam zwrócić uwagę, ostatni rower miałam na Komunii Mam 173 cm wzrostu waga 65 kg. - jaka rama byłaby odpowiednia? Zastanawiam się nad rowerem crossowym bądź trekkingowym, chciałabym, żeby to był "lżejszy" rower, nie koniecznie musi to być typowa damka, rama mogłaby być lekko opadająca i wolałabym, zęby przerzutki były z góry i z dołu, a nie jak w motorach . Sprzedawca ostatnio proponował mi ten model i jego rocznikowe odmiany : Rower Giant Cypress W antracytowy 2011 [GcyprWant] - 1349.00 PLN : Sklep sportowy ARKUS | Rowery | Skutery | Motory | Quady | Atlasy | Trenażery | Bieżnie rozmiar M lub L zastanawiałam się jeszcze nad Kellysem: Rower krosowy Kellys Kappa 2011 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery Rower krosowy Kellys GAMMA pink 2009 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery Rower krosowy Kellys Flash 2011 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery i Merida Rower crossowy Merida Crossway 40-V 2010 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery Rower crossowy Merida Crossway 10-V Lady 2011 | Sklep Rowerzysta.pl rowery Rower trekingowy Merida Freeway 9100 Lady 2011 | Trekking | Sklep Rowerzysta.pl rowery podobno rozmiar 46L a może w ogóle coś takiego: Allegro Nie bardzo wiem na co mam zwrócić uwagę i nie wiem czy Pan w sklepie po prostu nie zachwalał mi towaru który akurat miał dostępny Proszę o pomoc będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie.
Haney02 Napisano 18 Maja 2012 Autor Napisano 18 Maja 2012 Przymierzyłam się do kilku rowerków i teraz waham się między tymi 3: Rower crossowy Merida Crossway 40-V 2010 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery Rower crossowy Merida Crossway 10-V Lady 2011 | Sklep Rowerzysta.pl rowery http://ww2.bikekatalog.pl/2012//rowery/1101/Unibike.Flash/ Bardzo proszę o pomoc.
Haney02 Napisano 18 Maja 2012 Autor Napisano 18 Maja 2012 Porównanie 10-v i 40-v jest w kilku wątkach. dziękuję poszukam dziękuję poszukam Mógłbyś mi wkleic jakiegoś linka do tego forum? szukam szukam i nie mogę znaleźć
sqr Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Chciałbym zauważyć że te meridy nie są już dostępne. Ogólnie 40-v jest lepsza pod wieloma względami, ale jak ich nie ma to nie ma tematu . Ogólnie polecę jak zawsze Kandsa Maestro http://allegro.pl/kands-maestro-cross-damski-alivio-2012-debica-i2332991297.html Albo właśnie tego Unibika co podałaś. Kands ma lepszy osprzęt amortyzator (blokada skoku się przydaje), za to Unibike to jednak lepsza firma i nie powinno być problemu z serwisem (osprzęt też na przyzwoitym poziomie). Powinnaś się przymierzyć i sprawdzić geometrię (która lepiej pasuje). Pozdrawiam.
Haney02 Napisano 18 Maja 2012 Autor Napisano 18 Maja 2012 Merida Crossway 40-V model 2011sklep rowerowy internetowy bikeserwis.pl Rower mtb góral górski merida polska rowery Merida CARBON FLX X-RACE aluminiowy karbonowy carbonowy sklep rowerowy internetowy stacjonarny bikeser junior damkie meskie - Sklep rowerowy rowery Merida Scott Kellys serwis rowerowy serwis Shimano Mavic Rock Shox Shimano, części Shimano rowerowe Allegro nie wiem czym się różnią od modeli 2010 czy 2012 oprócz koloru ;P KAndsa nigdzie nie widziałam, a co do unibike same duze ramy 21" z unibike i merida nie bede miała problemu z serwisem - mam na miejscu
Haney02 Napisano 29 Maja 2012 Autor Napisano 29 Maja 2012 No i kupiłam Merida Crossway 40-V model 2011 Zobaczymy jak będzie się sprawować dziękuję za wzsystkie rady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.