Skocz do zawartości

[rower do 1400 zł] 80% miasto, 20% las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

kwota jaką maksymalnie mogę przeznaczyć na rower to 1400,00zł i jak mam być szczera to nie za bardzo sama wiem czego chce :) i na co powinnam zwrócić uwagę, ostatni rower miałam na Komunii :)

Mam 173 cm wzrostu waga 65 kg. - jaka rama byłaby odpowiednia?

Zastanawiam się nad rowerem crossowym bądź trekkingowym, chciałabym, żeby to był "lżejszy" rower, nie koniecznie musi to być typowa damka, rama mogłaby być lekko opadająca i wolałabym, zęby przerzutki były z góry i z dołu, a nie jak w motorach :) .

Sprzedawca ostatnio proponował mi ten model i jego rocznikowe odmiany :):

Rower Giant Cypress W antracytowy 2011 [GcyprWant] - 1349.00 PLN : Sklep sportowy ARKUS | Rowery | Skutery | Motory | Quady | Atlasy | Trenażery | Bieżnie rozmiar M lub L

zastanawiałam się jeszcze nad Kellysem:

Rower krosowy Kellys Kappa 2011 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Rower krosowy Kellys GAMMA pink 2009 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Rower krosowy Kellys Flash 2011 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery

i Merida

Rower crossowy Merida Crossway 40-V 2010 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Rower crossowy Merida Crossway 10-V Lady 2011 | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Rower trekingowy Merida Freeway 9100 Lady 2011 | Trekking | Sklep Rowerzysta.pl rowery podobno rozmiar 46L

a może w ogóle coś takiego:

Allegro

Nie bardzo wiem na co mam zwrócić uwagę i nie wiem czy Pan w sklepie po prostu nie zachwalał mi towaru który akurat miał dostępny

Proszę o pomoc będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie.

Napisano

Porównanie 10-v i 40-v jest w kilku wątkach.

dziękuję poszukam

dziękuję poszukam

Mógłbyś mi wkleic jakiegoś linka do tego forum? szukam szukam i nie mogę znaleźć :(

Napisano

Chciałbym zauważyć że te meridy nie są już dostępne. Ogólnie 40-v jest lepsza pod wieloma względami, ale jak ich nie ma to nie ma tematu :P.

Ogólnie polecę jak zawsze Kandsa Maestro

http://allegro.pl/kands-maestro-cross-damski-alivio-2012-debica-i2332991297.html

Albo właśnie tego Unibika co podałaś.

Kands ma lepszy osprzęt amortyzator (blokada skoku się przydaje), za to Unibike to jednak lepsza firma i nie powinno być problemu z serwisem (osprzęt też na przyzwoitym poziomie).

Powinnaś się przymierzyć i sprawdzić geometrię (która lepiej pasuje).

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...