vunia Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 dziewczyna 173 cm wzrostu, noga od wewnątrz - 88 cm, długie ręce na rowerze jeżdżę do pracy, ok. 30 km dziennie jeżdżę prawie-cały rok - zrobiłam przerwę w lutym po kradzieży roweru, od marca bujam się na pożyczonych maszynach i ostatnia jest za mała, bolą mnie plecy, no i w końcu czas coś kupić właściwie od zawsze jeżdżę na holendrach, teraz odkryłam, że w miarę prostą pozycję mogę uzyskać też na rowerze trekkingowym, więc chcę bardziej sportowy, lżejszy pojazd przymierzałam w sklepie meridę v-5, idealna dla mnie była rama 52 cm sprzedawca odradził mi v-5, na v-20 nie mam budżetu, v-10 ma też niedobry ponoć amortyzator (nic nie wiem o amortyzacji, w życiu jej nie miałam, więc słucham mądrzejszych) pytanie jest głównie o kandsa maestro - wersję męską (zdaje się, że damskiej w ogóle nie ma?) przejrzałam forum dokładnie i zdecydowałam, że go kupię, pasuje mi cenowo, chwalicie go sprzętowo - OK, wchodzę w to no i: wyliczyłam, że rama 21'' będzie OK strona producenta listy dystrybutorów nie ma nie mam w okolicy sklepu rowerowego, w którym by były te rowery nie znalazłam takiego ładnego schematu geometrii ramy, jak na stronie meridy, by porównać te rowery może ktoś ma porównanie i podpowie, co zamówić, 19'' czy 21''. z góry dziękuję za pomoc jeśli macie inne propozycje, np. link do niebywałej wyprzedaży porządnych rowerków, chętnie poczytam
kundel Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Facet 170, długość nogi od ziemi do krocza, mierząc po wewnętrznej stronie 82cm, mierzyłem ramę 21cali, pomimo tego iż byłem w adidasach rama była dla mnie zbyt wysoka. Tzn. niby nogi równo dotykały podłoża, ale rama mnie uwierała w krocze. Także zastanawiam się nad zakupem Kandsa tyle że na pewno 19cali, choć wolałbym np. 18 a takich nie ma
sqr Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Nie no rama raczej nr 19". A Kands maestro jest w wersji damskiej w nawet ładnych kolorach: http://allegro.pl/kands-maestro-d-wypasiona-wersja-full-alivio-i2317687588.html Aukcja właśnie się skończyła ale myślę że jutro będzie od nowa. Ogólnie w tych pieniądzach jest to najlepszy wybór. Pozdrawiam
fomicz Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Merida ma rozmiar ramy chyba 20,5. W wyprzedażach ciężko będzie dostać typowo kobiecy w tym rozmiarze. 19" Kellys Flash 2010 - typowo kobiecy. Wheeler Cross 1600 M 2010 - 50 cm. SCHWINN SEARCHER GS 2010 - 19,5"
vunia Napisano 16 Maja 2012 Autor Napisano 16 Maja 2012 dziękuję, panowie ten wheeler mnie baaardzo zainteresował, niestety jest niedostępny... znalazłam za to innego wheelera jak on wypada jakościowo w porównaniu ze schwinnem z postu fomicza? oba są o wiele estetyczniejsze od kandsa, bo przyznaję, że mimo iż kolor i "kobiecość" roweru nie są dla mnie najważniejsze, to otrzymaniu kandsa pierwsze, co zrobię, zerwę wszystkie naklejki
fomicz Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Schwinn chyba trochę wyżej. Tył ma Alivio, widelec Neo też jest droższy od Sofi, nie wiem czy lepszy. Brak konkretnych symboli w opisach. Schwinn jest chyba droższy w katalogu.
nescior96 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Zgadzam się z Formiczem. Shwinn oprócz lepszego osprzętu posiada:akcesoria CAT EYE reflector set waga kg 15,15 gwarancja 24-MIESIĄCE Myślę że Shwinn będzie lepszy.
vunia Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 oto, jak akcja się zakończyła: z przyczyn różnych zdecydowałam się na kupno roweru w trybie ekspresowym, pojechałam do sklepu, wzięłam w końcu tę meridkę, poprosiłam o zmianę manetek na pstrykane i przerzutek na acerę i tak to. wybór budżetowy, ale myślę, że będzie nam się dobrze żyło. wyprowadziłam ją dzisiaj rano na dłuższą trasę okrężną, by się lepiej poznać - bardzo energiczna maszyna dziękuję Wam bardzo za pomoc! w końcu wheelery i schwinny przekładam na kiedyś
fomicz Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Kolorystycznie mi się podoba Pewnie okaże się, że i tak osprzęt jest więce niż wystarczający.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.