Skocz do zawartości

[do 1200 zł] [173 cm/60 kg] 90% miasto, 10% las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziewczyna

173 cm wzrostu, noga od wewnątrz - 88 cm, długie ręce

na rowerze jeżdżę do pracy, ok. 30 km dziennie

jeżdżę prawie-cały rok - zrobiłam przerwę w lutym po kradzieży roweru, od marca bujam się na pożyczonych maszynach i ostatnia jest za mała, bolą mnie plecy, no i w końcu czas coś kupić

właściwie od zawsze jeżdżę na holendrach, teraz odkryłam, że w miarę prostą pozycję mogę uzyskać też na rowerze trekkingowym, więc chcę bardziej sportowy, lżejszy pojazd

przymierzałam w sklepie meridę v-5, idealna dla mnie była rama 52 cm

sprzedawca odradził mi v-5, na v-20 nie mam budżetu, v-10 ma też niedobry ponoć amortyzator (nic nie wiem o amortyzacji, w życiu jej nie miałam, więc słucham mądrzejszych)

pytanie jest głównie o kandsa maestro - wersję męską (zdaje się, że damskiej w ogóle nie ma?)

przejrzałam forum dokładnie i zdecydowałam, że go kupię, pasuje mi cenowo, chwalicie go sprzętowo - OK, wchodzę w to

no i:

wyliczyłam, że rama 21'' będzie OK

strona producenta listy dystrybutorów nie ma

nie mam w okolicy sklepu rowerowego, w którym by były te rowery

nie znalazłam takiego ładnego schematu geometrii ramy, jak na stronie meridy, by porównać te rowery

może ktoś ma porównanie i podpowie, co zamówić, 19'' czy 21''.

z góry dziękuję za pomoc

jeśli macie inne propozycje, np. link do niebywałej wyprzedaży porządnych rowerków, chętnie poczytam :)

Napisano

Facet 170, długość nogi od ziemi do krocza, mierząc po wewnętrznej stronie 82cm, mierzyłem ramę 21cali, pomimo tego iż byłem w adidasach rama była dla mnie zbyt wysoka. Tzn. niby nogi równo dotykały podłoża, ale rama mnie uwierała w krocze.

Także zastanawiam się nad zakupem Kandsa tyle że na pewno 19cali, choć wolałbym np. 18 a takich nie ma :)

Napisano

dziękuję, panowie :)

ten wheeler mnie baaardzo zainteresował, niestety jest niedostępny...

znalazłam za to innego wheelera

jak on wypada jakościowo w porównaniu ze schwinnem z postu fomicza?

oba są o wiele estetyczniejsze od kandsa, bo przyznaję, że mimo iż kolor i "kobiecość" roweru nie są dla mnie najważniejsze, to otrzymaniu kandsa pierwsze, co zrobię, zerwę wszystkie naklejki ;)

Napisano

Schwinn chyba trochę wyżej. Tył ma Alivio, widelec Neo też jest droższy od Sofi, nie wiem czy lepszy.

Brak konkretnych symboli w opisach.

Schwinn jest chyba droższy w katalogu.

Napisano

Zgadzam się z Formiczem. Shwinn oprócz lepszego osprzętu posiada:akcesoria CAT EYE reflector set

waga kg 15,15

gwarancja 24-MIESIĄCE

Myślę że Shwinn będzie lepszy.

Napisano

oto, jak akcja się zakończyła:

z przyczyn różnych zdecydowałam się na kupno roweru w trybie ekspresowym, pojechałam do sklepu, wzięłam w końcu tę meridkę, poprosiłam o zmianę manetek na pstrykane i przerzutek na acerę i tak to.

wybór budżetowy, ale myślę, że będzie nam się dobrze żyło. wyprowadziłam ją dzisiaj rano na dłuższą trasę okrężną, by się lepiej poznać - bardzo energiczna maszyna :)

dziękuję Wam bardzo za pomoc!

w końcu wheelery i schwinny przekładam na kiedyś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...