Skocz do zawartości

[Korba] Korba do 350 zł

Klinkerchoffen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc w doborze korby do napędu 9cio rzędowego w cenie do 350 zł rower MTB.

Zastanawiam się nad FC-M590 ale jest pytanie czy przeznaczona do 10-cio rzędowego napędu Dyna - Sys będzie kompatybilna z 9 cio rzędowym napędem. (są zwykłe 9-tki i Dyba Sys 10-tki)

No i znalazłem też korby ze Sram'a ale nic o nich nie wiem nie wiem czy współpracują z Shimano czy nie czy są trwałe czy nie i ogólnie jak się ma np. ta

Korba SRAM S1000 GXP 3.2

oraz ta

Korba SRAM x.9 x9 x 9 S1000 44/33/22 175 BS

do tej Shimano'wskiej

KORBA SHIMANO DEORE FC-M590 175mm MODEL 2012 CR

Proszę o poradę ewentualnie polecenie jakiegoś najlepszego wyboru do 350 zł

Napisano

x9 jest na suport pressfit czyli bez gwintu -jeśłi masz rame pod suport z gwintem to musiałbyś dokupić jeszcze suport

ogolnie SRAM S1000 GXP jest spoko, ale

dobra rada- dołóż 50zł i kup sobie shimano slx

Gość voytec
Napisano

A coś takiego by Pana interesowało? Można znaleźć taniej ten link to tylko przykład.

Gość voytec
Napisano

To jest poza grupowa korba, taka trochę rozwojowa. Jeśli chodzi o trwałość to niestety ale nie miałem z nią do czynienia ale w opinii publicznej jest oceniana równie dobrze jak Deore. A jeśli boisz się o suport ( ten z M590 jest podobno słaby ale też nie potwierdzę) to możesz zainwestować w taki z wyższych grup ale powinien być okej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...