Skocz do zawartości

[rower xc] za około 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jest to Mój pierwszy post więc chciałem przywitać serdecznie wszystkich forumowiczów. Radek, 24 lata.

Do tej pory jeździłem amatorsko, ale przyszedł czas aby pójśc o krok dalej.

Mam problem z wyborem odpowiedniego roweru. Przy wzroście 190cm(i zaledwie 75kg wagi)chyba najlepszy bedzie 29er.

Używany będzie głównie na leśnych, nierównych drogach.

Oto kilka propozycji:

Talon 29er 1 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

Level B3 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

AUTHOR - Bike Emotion

Co o nich myślicie? Może macie inne propozycje?

Dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

A co powiecie na temat widelca w tym unibike jak i w pozostałych rowerach?

przyda się wytrzymały. Jeżdżę w dość trudnym terenie a szczerze mówiąc nie mam pojęcia o sprzęcie.

Poproszę o wypowiedź jeszcze kilka osób które znają sie na rzeczy, i moze krótkie uzasadnienie. To znacznie ułatwi wybór.

Napisano

Zależy jak jeździsz w tym trudnym terenie.Amorek w tym unibike do najlepszych nie należy do spokojnej jazdy wystarczy,po jakimś czasie odkupisz na forum od kogoś jakiegoś powietrznego amora i będziesz śmigał.Ja osobiście mam talona 29 er z zeszłego roku przejechane ma 7 tyś i wszystko działa ok amorek zmieniłem na wiosnę ale tylko dla tego bo mi się zachciało powietrzny,seryjny działał poprawnie po mimo mego ciężaru i przejechanych km..

Napisano

zawodowcem nie jestem ale jeżdżę dość szybko i zdecydowanie.

Ewentualnie mogę się przejść do Gianta i poprosić o złożenie takiego talona z lepszym widelcem, ale nie wiem czy sie opłaci. W zestawie chyba wychodzi taniej...

Napisano

nie myślałem nad używanymi, wolę kupić nowy i mieć pewność że trochę pojeździ bez wiekszych przeszkód

Jak ocenicie osprzęt Talona 29er1 wykluczając widelec?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...