aras193 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Mam zamontowaną manetkę Shimano Revoshift. Jest ona 8 stopniowa. przerzutka którą obsługuje to Shimano Acera 8 rzędowa. W manetce jest pęknięta obudowa, w związku z czym chciałbym ją wymienić. "I tu pojawia się moje pytanie". Najlepiej założyć taką samą manetkę, czy wybrać coś innego? Jakie macie propozycje? Czy wymiana jest plug&play, czy trzeba będzie po wymianie coś regulować? Z góry dzięki za odpowiedzi
tobo Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 No oczywiście że trzeba regulować. Poza tym moim skromnym zdaniem revoshifty to najgorszy szajs jaki może być. Jeśli lubisz jednak revoshifty albo masz porównanie do innych i te są najbardziej paszące to nie ma o czym gadać. Poza tym wymiana na inną wiąże się z wymianą obu, bo mało kto chce używać dwóch różnych.
aras193 Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Szczerze mówiąc wolałbym coś z takimi dwoma przełącznikami, jeden przeżuca do góry a drugi na dół. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi. Tylko które modele są warte uwagi? Nie muszę wymieniać obu, ponieważ mam tylko kasetę z tyłu Myślałem o SL-M360, niby Acera więc chyba powinno to się dobrze zgrywać co?
tobo Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 No to kup manetki shimano typu rapid fire, szukaj takich które mają 8 biegów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.