Skocz do zawartości

[manetka] Wymiana Shimano Revoshift

aras193

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamontowaną manetkę Shimano Revoshift. Jest ona 8 stopniowa. przerzutka którą obsługuje to Shimano Acera 8 rzędowa. W manetce jest pęknięta obudowa, w związku z czym chciałbym ją wymienić. "I tu pojawia się moje pytanie". Najlepiej założyć taką samą manetkę, czy wybrać coś innego? Jakie macie propozycje? Czy wymiana jest plug&play, czy trzeba będzie po wymianie coś regulować? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Napisano

No oczywiście że trzeba regulować.

Poza tym moim skromnym zdaniem revoshifty to najgorszy szajs jaki może być. Jeśli lubisz jednak revoshifty albo masz porównanie do innych i te są najbardziej paszące to nie ma o czym gadać. Poza tym wymiana na inną wiąże się z wymianą obu, bo mało kto chce używać dwóch różnych.

Napisano

Szczerze mówiąc wolałbym coś z takimi dwoma przełącznikami, jeden przeżuca do góry a drugi na dół. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi. Tylko które modele są warte uwagi? Nie muszę wymieniać obu, ponieważ mam tylko kasetę z tyłu ;)

Myślałem o SL-M360, niby Acera więc chyba powinno to się dobrze zgrywać co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...