Skocz do zawartości

[około 800 zł] do pracy i w lekki teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Potrzebuję zakupić rower do dojazdów do pracy oraz krótkich wycieczek górskimi ścieżkami. Zależy mi przede wszystkim żeby rower lekko jeździł, miał bagażnik i amortyzator z przodu. Oferta rowerów w sklepach i na allegro jest ogromna a ja jestem zielony w temacie. Będę wdzięczny za polecenie konkretnych modeli w podanej przeze mnie kwocie. Opinie kup droższy rower oraz wszechobecny krytycyzm nie sąmi potrzebne - zdaje sobie sprawę że rowerem w tej cenie świata nie obadę i nie zamierzam. Z góry dziękuję za konkretne propozycje.

Napisano

Hmm, a czy używane sztuki również Cię interesują? ;) Z amorkiem w tej cenie to raczej (chyba) średnio. Być może po sezonie lub dwóch będziesz na nim psy wieszał - przestanie pracować tak, jak powinien - no a swoje waży. Kolejna sprawa: interesuje Cię trekking (pełne wyposażenie)? Czy coś w stylu - byle miało bagażnik? Musiałbyś się chyba bardziej określić, tzn powiedzieć jakiego typu rower pasowałby Ci najbardziej, bo różnica w geometrii znaczna. Wtedy można zacząć szukać :rolleyes:.

Napisano

przy dojazdach do pracy błotniki oraz bagażnik są niezbędne. Rowery używane również wchodzą w grę jednak w przypadku licytacji muszę wiedzieć ile dany rower jest wart i do ilu warto licytować. Podobał mi się rockrider 5.1 w decathlon jednak nie miał bagażnika. W zasadzie nie mam upatrzonego z góry stylu roweru, amortyzator przedni by się przydał na krawężnikach. Profil opony nie wiem jaki szybciej jeździ - na pewno więcej będę jeździł po miejskich krawężnikach niż lasach. Dodam, że mam 178 cm. wzrostu oraz 72 kg wagi, bo to również jest ważne.\

Będę wdzięczny za polecenie kilku modeli w granicach moich możliwości finansowych - razem na pewno coś wybierzemy :)

przy dojazdach do pracy błotniki oraz bagażnik są niezbędne. Rowery używane również wchodzą w grę jednak w przypadku licytacji muszę wiedzieć ile dany rower jest wart i do ilu warto licytować. Podobał mi się rockrider 5.1 w decathlon jednak nie miał bagażnika. W zasadzie nie mam upatrzonego z góry stylu roweru, amortyzator przedni by się przydał na krawężnikach. Profil opony nie wiem jaki szybciej jeździ - na pewno więcej będę jeździł po miejskich krawężnikach niż lasach. Dodam, że mam 178 cm. wzrostu oraz 72 kg wagi, bo to również jest ważne.\

Będę wdzięczny za polecenie kilku modeli w granicach moich możliwości finansowych - razem na pewno coś wybierzemy :)

na pewno typowe miejskie rowery odpadają za wygląd - interesuje mnie rower trekkingowy lub górski

Napisano

Jeśli chodzi o nowe, to w tych cenach przez forum często słyszy się o tym:

Rower Kands Lazaro Evolution V Łańcut Rzeszów (2325314962) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Natomiast tutaj gorzej wygląda kwestia z zabieraniem bagażu. Nie wiem czy da się do niego zamontować jakoś bagażnik. Chyba, że taki do sztycy, ale on chyba wytrzyma max 5-10kg.

Można też pokusić się o wyszukanie jakiegoś trekkinga w przystępnej cenie:

ROWER TREKKINGOWY EUROBIKE BASIC RAMA ALU, ALTUS (2332446049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak pewnie zauważyłeś nie ma amortyzatora. Jest tu sztywny widelec, ale za to ma wszystko inne.

Generalnie chyba ciężko dostać nowy rower w takiej konfiguracji za podobną sumę. Nie mówię, że się nie da - bo da się na pewno, tylko tu chodzi też o bezawaryjność. Jeśli wpadnie Ci coś w oko na jakiejś stronie internetowej itd, to nam pokaż. Inni forumowicze na pewno coś Ci doradzą i postarają się jakoś Cię ukierunkować. (Ja też w wielu sprawach jestem jeszcze zielony, doświadczenie innych mile widziane :D ). W lekki teren spokojnie wystarczy trekking, znika też problem dobierania kolejnych części (błotników, lampek, bagażnika itd). Większe koła, węższe opony, uniwersalny bieżnik... Na asfalcie na pewno pojedzie Ci się lżej niż na "góralu" przy seryjnym ogumieniu. Wydaje mi się, że na dużą ilość krawężników lepiej sprawdzi się rower bez amortyzatora - mniej zmartwień, niższa waga i tańszy serwis ;).

Sam również zdecydowałem się na trekkinga. Jeszcze nie było takiej drogi, żebym musiał zejść i prowadzić rower. Rozglądałeś się już w sklepach rowerowych w Twojej okolicy? Może warto się przymierzyć, usiąść, dotknąć, przejechać się? ;) Miałbyś lepszy pogląd na sytuację.

I jeszcze jedno - z kupowaniem rowerów w marketach i np: w Decathlonie, to różnie bywa, niestety najczęściej jest to ciemna strona mocy. Może masz jakąś HURTOWNIĘ rowerową w okolicy? Często jest taniej, wybór ogromny, a na dodatek możesz jeszcze bardziej zbić cenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...