bike5 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Witajcie ..mam pytanko czy Do starej Korby Deore LX rocznik 2002 Hollowtech moge kupić zebatki ?...i czy np nowe koronki od dore LX i XT pasowałyby do tej starej korby ?.Szkoda mi sie z nia rostawac bo jest w dobrym stanie ,i tylko jeden komplet zębatek na niej zużyłem , srodkowa i dużą.Jak ktos cos wie to poprosze o poradę.
vitesse Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 oczywiscie ze dostaniesz szukaj czegos na 4 sruby, a od jakiej korby bedzie to juz drugorzedne znaczeniu, chyba ze masz mus miec z alimnium i inne takie
bike5 Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 No to byłoby super ,czyli rozumiem ze mocowania zębatek w Shimano sie nie zmieniły , kupuje np zębatki od XT i mam korbe jak Nową :-)...mam tylko nadzieje ze mocowania z osia suportu tez sa takie jakie były czyli na wielowpust..bo mam zamiar ta korbe przełozyc do nowego roweru i dokupic nowa os suportu...
premier2 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Teoretycznie zębatki od innej korby Shimano powinny pasować bez problemu, ale może zdarzyć się, że będziesz musiał podszlifować którąś z tarcz. Miałem podobny przypadek z zębatkami od korby XT M760, które zakładałem do XT M752. Ważny jest rozstaw śrub, a reszta powinna dać się dopasować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.