Skocz do zawartości

[Korba] Deore LX FC-M571 Hollowtech /czy znajde do niej zebatki ?

bike5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie ..mam pytanko czy Do starej Korby Deore LX rocznik 2002 Hollowtech moge kupić zebatki ?...i czy np nowe koronki od dore LX i XT pasowałyby do tej starej korby ?.Szkoda mi sie z nia rostawac bo jest w dobrym stanie ,i tylko jeden komplet zębatek na niej zużyłem , srodkowa i dużą.Jak ktos cos wie to poprosze o poradę.

Napisano

oczywiscie ze dostaniesz szukaj czegos na 4 sruby, a od jakiej korby bedzie to juz drugorzedne znaczeniu, chyba ze masz mus miec z alimnium i inne takie

Napisano

No to byłoby super ,czyli rozumiem ze mocowania zębatek w Shimano sie nie zmieniły , kupuje np zębatki od XT i mam korbe jak Nową :-)...mam tylko nadzieje ze mocowania z osia suportu tez sa takie jakie były czyli na wielowpust..bo mam zamiar ta korbe przełozyc do nowego roweru i dokupic nowa os suportu...

Napisano

Teoretycznie zębatki od innej korby Shimano powinny pasować bez problemu, ale może zdarzyć się, że będziesz musiał podszlifować którąś z tarcz. Miałem podobny przypadek z zębatkami od korby XT M760, które zakładałem do XT M752. Ważny jest rozstaw śrub, a reszta powinna dać się dopasować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...