Skocz do zawartości

[do 300zł] Rama freeride

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym kupić ramę do freeride do 300 zł. Będę jej używał po Duro 130mm. Zastanawiałem się nad Bop Kollbi. Czekam na wasze opinie.

Napisano

Szukasz ramy używanej czy nowej ? I widzę po wyborze to, chcesz składać na sztywnej ramie. Dopiero zaczynasz przygodę z FR ?

Napisano

Nie zależy mi na nowej ramie, jeżeli będzie używana w dobrym stanie to też może być. Dopiero zaczynam z fr i chciałbym jakiegoś HT.

Dodam, że mam 178cm wzrostu.

Czy rama Prodigy JB jest dobra?

Napisano

Jeździłem na JB przy amorku 130mm (DJ 04') i było spoko. Ogólnie rama choć stara to jest dobra w swojej cenie. Ale może pomyśl np o Destroyer jump ?

Napisano

Nie wiem czemu tak uważasz :) Ja mam 188 cm i jeździłem albo na BMX albo na 13", ale spoko :)

W grę wchodzą w ogóle stalowe ramy ?

Napisano

To może Prodigy 9.81 ? Łyknie 130 mm skoku. A właśnie... Będziesz planował zmianę amortyzatora na większy ?

Napisano

Jeśli Ci pasuje to weź Kollbiego. Razem z duro 130mm tworzy niezły zestaw na początek. Sam mam i jeździ mi się dobrze więc od siebie polecam :)

Napisano

Raczej nie będę planował zmiany amortyzatora. Jak już to kupię nową ramę i amora. Chce coś taniego, żeby mi szkoda nie było jak poobijam gdy będę się uczył (9.81 nadaje się do FR, przecież to do streetu).

Napisano

Powiem szczerz... Co to za FR z duro 130 mm ? Więc Prodigy 9.81 spokojnie podejdzie.. i jak sam mówiłeś, tej ramy nie będzie szkoda, bo jak pęknie to sam sobie będziesz mógł pospawać :) A ramy alu nie bardzo (chyba ze masz TIG'a w domu). Jeżeli Ci nie odpowiadam 9.81 to zachęcam do Destroyera Jumpa. Ja skakałem już dość większe dropiki i większe chopki na Jumpie z Drop Offem triple 170mm i dopiero po pół roku mi główka odjechała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...