damianKrk Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Witam Aktualnie jestem na etapie kupna roweru. Będzie mi służył do jazdy po asfalcie , ścieżki rowerowe, chodniki itp. a także czasem lekki teren tzn. utwardzona ziemia (na skróty w parku). Moje wymagania: * Cena max 1800 zł * Hamulce tarczowe - mechaniczne Trochę o mnie 100kg ; 183 CM wzrostu Moje 3 typy: Revel 3 Disc (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska Hexagon X6 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Hexagon X8 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Nie wiem który z tych wybrać. Na początku byłtylko Revel 3 Disc, ale po przeglądnięciu kilku postów doszły jeszcze Hexagony.
buchar69 Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 szukał bym raczej roweru crosowego na 28 calowych kołach, dużo wygodniej/szybciej na szosie, o niebo wygodniej!
damianKrk Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 szukał bym raczej roweru crosowego na 28 calowych kołach, dużo wygodniej/szybciej na szosie, o niebo wygodniej! Boję sie, czy oponka 1.5 nie będzie za wąska. W aktualnym rowerze mam z tego co pamietam 1.9 albo 1.95 . A 1.5 w terenie.... chyba bałbym się jechać trochę agresywniej.
mibas Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Boję sie, czy oponka 1.5 nie będzie za wąska. W aktualnym rowerze mam z tego co pamietam 1.9 albo 1.95 . A 1.5 w terenie.... chyba bałbym się jechać trochę agresywniej. a ) do 28" masz przecież dostępne bez problemu opony w rozmiarze do 700x47c, czyli 1,85" (jak choćby Schwalbe Smart Sam). W lekki teren to za mało? b )mechaniczne tarczowe w lekki teren? Naprawdę niedrogie v-ki takie jak Shimano Deore 590 potrafią postawić rower w pion. Rok temu stałem przed takim samym wyborem i jestem zadowolony, że jednak wziąłem 28" (Spec Crosstrail Sport). Ale to Twój wybór :-) Pozdr. Michał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.