Skocz do zawartości

[hamulce v-brake] Klamki i hamulce - jakość

dawim97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najbardziej mi zależy na wadze i jakości, a rzeczywiście wygląda to na filmiku jak plastelina. Czyli klamka do du.. a co z hamulcem? Też jest z plasteliny?

Napisano

Hamulec chcę tylko na tylne koło. Patrzałem na allegro ale nie ma już chyba nowych v-ków xtr. Jeżeli wiesz gdzie można je znaleźć to podaj linka.

Gość voytec
Napisano
hamulec pewnie dobry tylko ta klamka ,a nie myślałeś nad xtr

Radziłbym zastanowić się na XTR albo przynajmniej XT. Te hample a aukcji to szmelc jakich mało. Producenta chyba poniosło po zakupie frezarki cnc :sweat:

Gość voytec
Napisano

Takie że kumpel ma coś podobnego i gnie się jak chce. On czegoś takiego nie poleca i ja też nie polecam.

Masz jakieś uzasadnienie czy tylko tak z niewiedzy piszesz co popadnie?

Jeśli ty masz bliżej do czynienia z cudami jak te hample to uchylam się od dalszej dyskusji ;)

Napisano

Skoro dźwignie tego producenta potrafi zgiąć w rękach dziecko to ramiona hamulców też raczej do sztywnych nie będą należały, bo producent raczej zastosował taką samą filozofię.

Mam rogi aest i mocowanie znacznie się "naddaje" gdy dokręcam, przy 5 nm (mam klucz dynamometryczny o takim ustawieniu, przystosowany do dokręcania śrub mostków) przerwa między końcami zmniejsza się o połowę o róg bez pasty do karbonu nie ma szansy siedzieć nieruchomo. Przykręcałem wcześniej na tej samej kierownicy rogi pro (to samo co boplight/smica) i jak dla mnie siedziały sztywno już przy 3/4 nm. Nie kupiłbym innych komponentów tej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...