Skocz do zawartości

[manetka] Shimano STEF50L problem z regulacją

PawelCzech1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio ciągle pojawiają się tematy, których autorzy chyba chcą, by traktować je jak dzieci, które trzeba prowadzić za rączkę, podsuwać nocniczek i wiązać buciki. Masz od cholery tematów mówiących o problemach z regulacją przerzutki, no trochę własnego wkładu może jednak, co? Gdybyś PRZECZYTAŁ, a nie przejrzał podlinkowany artykuł, sam zadałbyś sobie te trzy pytania:

1. Zewnętrzna strona prowadnika przerzutki 2-3mm nad największą tarczą korby?

2. Zakres pracy przerzutki ustawiony śrubami L oraz H?

3. Regulacja śrubą baryłkową coś zmienia?

I jeśli to by nie pomogło, dopiero wtedy zakładał temat z prośbą o pomoc, w środku zawierając informację, że wszystko to sprawdziłeś.

Napisano

Nie zakładałbym tego tematu, gdybym nie potrzebowaał pomolcy. Rzeczy opisane w w/w poście zastosowałem i nie za bardzo byłem zadowolony z rezultatów. Teraz już wiem w czm leży problem, doszedłem do tego i jutro go rozwiążę.

Dzięki za brak chęci w udzielaniu pomocy innym. Typowo polski to zwyczaj.

Ostatnio ciągle pojawiają się tematy, których autorzy chyba chcą, by traktować je jak dzieci, które trzeba prowadzić za rączkę, podsuwać nocniczek i wiązać buciki. Masz od cholery tematów mówiących o problemach z regulacją przerzutki, no trochę własnego wkładu może jednak, co? Gdybyś PRZECZYTAŁ, a nie przejrzał podlinkowany artykuł, sam zadałbyś sobie te trzy pytania:

1. Zewnętrzna strona prowadnika przerzutki 2-3mm nad największą tarczą korby?

2. Zakres pracy przerzutki ustawiony śrubami L oraz H?

3. Regulacja śrubą baryłkową coś zmienia?

I jeśli to by nie pomogło, dopiero wtedy zakładał temat z prośbą o pomoc, w środku zawierając informację, że wszystko to sprawdziłeś.

Napisano

Mam pytanie jak najlepiej wyregulować manetkę Shimano STEF50L? Nie wchodzi mi trzeci bieg na korbie.

Zadajesz pytanie jak dziewięciolatek w maju. a potem obrzucasz cały świat swoją frustracją i bredzisz coś o polskich zwyczajach? W dodatku skoro ten jakże szczegółowo opisany problem rozwiązałeś sam, to może pomoc forum nie była Ci potrzebna?

Bądź więc antypolski, opisz dokładnie na czym polegała zła praca przerzutki, zrób foty, napisz jak wpadłeś na rozwiązanie, jak rozwiązałeś i jakie są efekty. To byłoby antypolskie i wspaniałe.

Napisano
Bądź więc antypolski, opisz dokładnie na czym polegała zła praca przerzutki, zrób foty, napisz jak wpadłeś na rozwiązanie, jak rozwiązałeś i jakie są efekty. To byłoby antypolskie i wspaniałe.

Pięknie napisałeś,PawelCzech1,czekamy.

Napisano

OK, koniec tej antypolskości

Mam może dziwne pytanie. Zauważyłem w swoim rowerze, że linka przerzutki (przedniej) jest naciągnięta na 2 biegu, na pierwszym ani trochę. śruba baryłkowa nie pomaga. Pytanie brzmi czy na 1 biegu linka też winna być naciągnięta?

Pięknie napisałeś,PawelCzech1,czekamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...