vikin9 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Ze względu na moją pagórkowatą okolicę chciałem nabyć rower mniej szosowy a bardziej górski. Nie wymagam full MTB ze wszystkimi bajerami, ważne żeby miał nieco grubsze opony i porządne hamulce. Znalazłem następującą ofertę: http://tnij.org/rower-vikin9 Czy warto się w to pchać biorąc pod uwagę, że hamulce są firmy Promax? (hydrauliczne) Jazda głównie po ścieżkach asfaltowych lub leśnych ziemnych utwardzonych (żaden offroad). Jazda głównie rekreacyjna. Niestety ostatnio zrobiłem salto przez kierownicę w mojej city-szosówce (korzeń + blokada przedniego hamulca) i chciałbym coś odpowiedniejszego wybrać. Bardzo ucieszę się za wszelkie rady odnośnie tej konkretnej oferty. Niestety kupno nowego odpada, bo ceny sensownych modeli startują od 500 euro. Kupno w Polsce niestety również odpada.
vikin9 Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Szkoda, że nikt nie chce doradzić... czyżbym załamał jakiś punkt regulaminu, że brak odpowiedzi?
tobo Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Nie kupuj tego, kulawa propozycja co do jakości komponentów i jak gdybam także ramy. To rower trekkingowy z namiastką amortyzacji z tyłu. Trudno powiedzieć co on tam ma jako amortyzator, na zdjęciu wygląda niepokojąco Hamulce to wabiki, żeby sprzedać to coś.
vikin9 Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Dziękuję za radę. Będę szukał jakiejś używanej okazji za nieco mniejszą kwotę.
tobo Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Nie ograniczaj budżetu, za te pieniądze kup coś na sztywnej ramie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.