Skocz do zawartości

[do 1100zł] Merida Crossway V-5 czy Lazaro Integral czy Kands Alfa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru roweru. Mam kilka pozycjii jednak nie znam się najlepiej i wolałą bym aby ktoś mi podpowiedział, który z rowerów wypada lepiej. Oto kilka któe wybrałam:

1. MERIDA CROSSWAY 5-V Lady 2012 GRATISY Merluk !!! (2293949404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2. MERIDA DRAKAR CROSS 5-V Lady 2012 GRATISY Merluk! (2293949434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3. DAMKA ROWER 28 lazaro integral shimano cros kands (2318881282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

4. ROWER TREKINGOWY KANDS ALFA-LEKKI KOMFORTOWY~LUBLN (2321293594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

5. Rower 28" CTB KANDS GALILEO SHIMANO Gratisy (2314442509) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

6. KANDS MAESTRO____D____WYPASIONA WERSJA FULL ALIVIO (2317687588) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

7. DAMSKI____KANDS STV 700 SZYBKI SOLIDNY LEKKI CROSS (2298255871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dodam że mam 157 cm wzrostu, pierwsze dwie pozycje na mojej liście to rozmiary ram '16, pozostałe to '17 i w związku z tym mam dylemat ponieważ mniejszych nie znalazłam (nie wiem czy nie ma czy słabo szukam?), znalazła informację że lazaro/ kands rozmiar '17 jest dla osób od 155cm do 170cm jednak nie mogę sprawdzić tego w praktyce niestety. Dodam że miałam przyjemność jechać na rowerze Kellysa męskim 17' i poza dyskomfortem przy wsiadaniu z zsiadaniu jechało mi się naprawdę wygodnie więc może w tym przypadu nie było by to problemem ponieważ to damka? :icon_question:

Rower ma służyć do weekendowych przejażdzek około 50 km dziennie, sporadycznie do pracy 30 km w dwie strony. Proszę o pomoc w wyborze, niestety nie mam możliwości obejrzeć żadnego z tych rowerów na żywo.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. A co z meridą? cenę ma najwyższą ale domyslam się że nie przekłada się to na jakość?

Mógłby ktoś wybrać z mojej listy powiedzmy 3 najlepsze (wg. niego) rowerki, które warto brać pod uwagę?

Czy te poniżej 1 000zł lepiej sobie darować? tak czy inaczej jeżeli ktoś pokusi sie o ułożenie tego w kolejność od najlepsze do najgorsze to znacznie mi ułatwi podjęcie decyzjii.

Zmierzyłam się a dokładnie moją nogę, pomnozyła i podzieliłam i wywnioskowałam że rama '17 będzie pasować :thumbsup:

Napisano

ta merida osprzetowo jest najnizsza polka, dwie klasy nizej niz kands maestro, ja na Twoim miejscu bym pomyslal nad rozmiarem 17 ale z meska rama, gorna rura nie jest duzo wyzej, rower przez to zdecydowanie lepiej wyglada a chlopakowi mozesz rower pozyczyc, moja dziewczyna ma kellysa coach w meskiej 17stce, na typowa damke by nie zamienila

Napisano

ta merida osprzetowo jest najnizsza polka, dwie klasy nizej niz kands maestro, ja na Twoim miejscu bym pomyslal nad rozmiarem 17 ale z meska rama, gorna rura nie jest duzo wyzej, rower przez to zdecydowanie lepiej wyglada a chlopakowi mozesz rower pozyczyc, moja dziewczyna ma kellysa coach w meskiej 17stce, na typowa damke by nie zamienila

Nie no bez przesady męska rama to raczej nie jest najlepszy pomysł, jeźdząc na męskiej '17 nie sięgam całą stopą do ziemi stojąc nad ramą, no i właściwie mi się nie podoba jak dziewczyna jeździ na męskim.

Może ktoś jeszcze doradzi w sprawie roweru?

Napisano

Szczerze mówiąc ten najbardziej przemawia do mnie ze względu na możliwie najbardziej wyprostowaną pozycją podczas jazdy

http://allegro.pl/damski-kands-stv-700-szybki-solidny-lekki-cross-i2298255871.html

Nie wiem, mozliwe że będe musiała wybrać coś tańszego niż 1 000 zł czy w takim wypadku rower z linku powyżej jest do przejścia? albo np. ten?

http://allegro.pl/rower-lazaro-integaral-v-shimano-28-2012-r112-i2323195106.html

Trochę brak tych amortyzatorów ale w 90 % jeżdze po asfalcie i utwardzonych drogach polnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...