nabial Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 wie ktos o ktorej sa teraz niedzielne ustawki szosowcow na shellu (toszecka)?
mewek Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Chyba sezon powoli się zaczyna Dzisiaj w terenie spotkałam po drodze pięciu "wycieczkowco-treningowców". I na dodatek pierwszy raz od dawna nie odmarzły mi stopy
Natan811 Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Chyba sezon powoli się zaczyna Dzisiaj w terenie spotkałam po drodze pięciu "wycieczkowco-treningowców". I na dodatek pierwszy raz od dawna nie odmarzły mi stopy Nawet czuć, że wiosna nadciąga... na swoim 29-erze W tą zimę zauważyłem, że dużo ludzi śmigało na swoich kółkach, więcej niż rok temu. Chyba dlatego, że zima łagodna:)
jassssss Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 a jaki rower kupiłeś,i czemu 29 a nie 26,i w jakim sklepie,daj link,jak nie chcesz publicznie to mi wyślij wiadomość,może mi to coś pomoże w zakupie...
Natan811 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 a jaki rower kupiłeś,i czemu 29 a nie 26,i w jakim sklepie,daj link,jak nie chcesz publicznie to mi wyślij wiadomość,może mi to coś pomoże w zakupie... Cześć Adrian Pytasz dlaczego 29" hmmm myślałem też o 26" a nawet o 27,5. Każdy system na "plusy ujemne i minusy dodatnie" musiałbyś poczytać na forum gdzie wątków jest bardzo dużo, a moja odpowiedz i tak w niczym by Ci nie pomogła I sam musiałbyś sobie odpowiedzieć czego oczekujesz od nowej maszynki tzn. jakiej jazdy i za jakie pieniądze. Mam nadzieję, że ułatwiłem Ci wybór nowych dwóch kółek
jassssss Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Chce kupić 29,ponieważ obecnie jeżdże na klasycznym rowerze tzw "ukrainie" i koła 28 dają prędkość, a nie ma czegoś takiego jak koła 29 tylko tam masz po prostu grubszą oponę i dlatego wychodzi 29, a np jeździłem w tym samym czasie też na zwykłym rowerze 26 i widzę różnicę na korzyśc 28. W ten prosty sposób mam porównanie.A gdzie kupiłeś? Styl jazdy taki jak myśmy jeździli tam w rózne okolice. A do 2500zł ma sens kupować 29,bo wlaśnie te rowery ogólnie w stosunku do 26 mają zawyzona cenę. krótko mówiac,musimy sie zgadać znów na jakąś trase,to zobaczę co to kupiłeś,i będe miał jakieś odniesienie,bo na tym forum patrzałem, i nie ma to sensu,każdy zachwala co innego...
corsarz Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Chce kupić 29,ponieważ obecnie jeżdże na klasycznym rowerze tzw "ukrainie" i koła 28 dają prędkość,(...) a np jeździłem w tym samym czasie też na zwykłym rowerze 26 i widzę różnicę na korzyśc 28. To nie wątek na dyskusje o rowerach ale Ci napiszę krótko, że jesteś w błędzie. Nie ma większego znaczenia 26" czy 28" jeśli chodzi o prędkość jazdy. Istotne są inne elementy, jak: pozycja na rowerze, przełożenia, waga roweru, bieżnik opony itp.
Natan811 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Cześć Śmiga ktoś jutro może jakąś traske? Chętnie się dołącze.
rafalllll Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Cześć Śmiga ktoś jutro może jakąś traske? Chętnie się dołącze. czesc a co cie interesuje asfalt czy błoto
Natan811 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 czesc a co cie interesuje asfalt czy błoto Może być szuter przeplatany błotem:) A jaka godzina?
rafalllll Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Może być szuter przeplatany błotem:) A jaka godzina? wiesz co w lesie jeszcze jest kiepsko wiec wolalbym tym razem isc na asfalt
Natan811 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 wiesz co w lesie jeszcze jest kiepsko wiec wolalbym tym razem isc na asfalt Dziś byłęm w lesie, nie ma tak żle także możemy na asfalt wejść spokojnie. Tylko jutro sie zgadamy Rafał bo dawno nie śmigałem i tak mi tyłek wytrzęsło, że nawet usiąść nie moge . Także jutro się spiszemybo na razie rano i tak nie ma co wyjeżdzać bo zimno jak cholerka.
Natan811 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Rafał, kurcze nie dam rady dziś wyjechać bo musiałbym stać cały czas na pedałach :/ , ale za tydzień to bankowo nawet w śniegu jak spadnie
rafalllll Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Witam wszystkich jest ktoś chętny na jakiś wypad w niedziele
Natan811 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Cześć Ja jestem chętny Może tym razem szoska lub mieszanka asfaltu z błotem
rafalllll Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 wiesz co ja bym sobie pojechał na zalew Rybnicki albo góre św anny z tym ze jest tam sam asfalt
Natan811 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 wiesz co ja bym sobie pojechał na zalew Rybnicki albo góre św anny z tym ze jest tam sam asfalt Ok, niech będzie zalew, albo Anka dogadamy się jeszcze i może się ktoś jeszcze dołączy;)
rafalllll Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 no mam nadzieje że wreszcie ruszą sie ludzie i też pojada
rabiron Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 no mam nadzieje że wreszcie ruszą sie ludzie i też pojada Anka przy -3 na początku sezonu to stanowczo nie dla mnie - lekarstwa za drogie heh Bawcie się dobrze i zdajcie relację. Zrobię sobie krótką solówkę po okolicy omijając błoto(ostatnio 1,5h mycia roweru
rafalllll Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 no to na zalew jest blisko droga dobra wiec temperatura nie bedzie przeszkadzac
rabiron Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 no to na zalew jest blisko droga dobra wiec temperatura nie bedzie przeszkadzac Kieruje Tobą przemożna chęć odzyskania Tymbarku Przemyślę temat ale deklaracja w sobotę wieczorem. Fajnie by było jakby ktoś się jeszcze dołączył.
rafalllll Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Kieruje Tobą przemożna chęć odzyskania Tymbarku Przemyślę temat ale deklaracja w sobotę wieczorem. Fajnie by było jakby ktoś się jeszcze dołączył. a widzisz juz zapomnialem o tymbarku ale dobrze ze przypomniales
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.