Skocz do zawartości

[Gliwice] - weekendowe wypady

rabiron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba sezon powoli się zaczyna :) Dzisiaj w terenie spotkałam po drodze pięciu "wycieczkowco-treningowców". I na dodatek pierwszy raz od dawna nie odmarzły mi stopy :D

Napisano

Chyba sezon powoli się zaczyna :) Dzisiaj w terenie spotkałam po drodze pięciu "wycieczkowco-treningowców". I na dodatek pierwszy raz od dawna nie odmarzły mi stopy :D

Nawet czuć, że wiosna nadciąga... na swoim 29-erze :D

W tą zimę zauważyłem, że dużo ludzi śmigało na swoich kółkach, więcej niż rok temu. Chyba dlatego, że zima łagodna:)

Napisano

a jaki rower kupiłeś,i czemu 29 a nie 26,i w jakim sklepie,daj link,jak nie chcesz publicznie to mi wyślij wiadomość,może mi to coś pomoże w zakupie...

Napisano

a jaki rower kupiłeś,i czemu 29 a nie 26,i w jakim sklepie,daj link,jak nie chcesz publicznie to mi wyślij wiadomość,może mi to coś pomoże w zakupie...

Cześć Adrian

Pytasz dlaczego 29" hmmm myślałem też o 26" a nawet o 27,5. Każdy system na "plusy ujemne i minusy dodatnie" :D musiałbyś poczytać na forum gdzie wątków jest bardzo dużo, a moja odpowiedz i tak w niczym by Ci nie pomogła :)

I sam musiałbyś sobie odpowiedzieć czego oczekujesz od nowej maszynki tzn. jakiej jazdy i za jakie pieniądze.

Mam nadzieję, że ułatwiłem Ci wybór nowych dwóch kółek :D;)

Napisano

Chce kupić 29,ponieważ obecnie jeżdże na klasycznym rowerze tzw "ukrainie" i koła 28 dają prędkość,

a nie ma czegoś takiego jak koła 29 tylko tam masz po prostu grubszą oponę i dlatego wychodzi 29,

a np jeździłem w tym samym czasie też na zwykłym rowerze 26 i widzę różnicę na korzyśc 28.

W ten prosty sposób mam porównanie.A gdzie kupiłeś?

Styl jazdy taki jak myśmy jeździli tam w rózne okolice.

A do 2500zł ma sens kupować 29,bo wlaśnie te rowery ogólnie w stosunku do 26 mają zawyzona cenę.

krótko mówiac,musimy sie zgadać znów na jakąś trase,to zobaczę co to kupiłeś,i będe miał jakieś odniesienie,bo na tym forum patrzałem,

i nie ma to sensu,każdy zachwala co innego...

Napisano
Chce kupić 29,ponieważ obecnie jeżdże na klasycznym rowerze tzw "ukrainie" i koła 28 dają prędkość,(...) a np jeździłem w tym samym czasie też na zwykłym rowerze 26 i widzę różnicę na korzyśc 28.

To nie wątek na dyskusje o rowerach ale Ci napiszę krótko, że jesteś w błędzie. Nie ma większego znaczenia 26" czy 28" jeśli chodzi o prędkość jazdy. Istotne są inne elementy, jak: pozycja na rowerze, przełożenia, waga roweru, bieżnik opony itp.

Napisano

wiesz co w lesie jeszcze jest kiepsko wiec wolalbym tym razem isc na asfalt

Dziś byłęm w lesie, nie ma tak żle także możemy na asfalt wejść spokojnie. Tylko jutro sie zgadamy Rafał bo dawno nie śmigałem i tak mi tyłek wytrzęsło, że nawet usiąść nie moge :).

Także jutro się spiszemybo na razie rano i tak nie ma co wyjeżdzać bo zimno jak cholerka.

Napisano

Rafał, kurcze nie dam rady dziś wyjechać bo musiałbym stać cały czas na pedałach :/ :) , ale za tydzień to bankowo nawet w śniegu jak spadnie :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

wiesz co ja bym sobie pojechał na zalew Rybnicki albo góre św anny z tym ze jest tam sam asfalt

Ok, niech będzie zalew, albo Anka dogadamy się jeszcze i może się ktoś jeszcze dołączy;)

Napisano

no mam nadzieje że wreszcie ruszą sie ludzie i też pojada

Anka przy -3 na początku sezonu to stanowczo nie dla mnie :) - lekarstwa za drogie heh

Bawcie się dobrze i zdajcie relację.

Zrobię sobie krótką solówkę po okolicy omijając błoto(ostatnio 1,5h mycia roweru :)

Napisano

no to na zalew jest blisko droga dobra wiec temperatura nie bedzie przeszkadzac

Kieruje Tobą przemożna chęć odzyskania Tymbarku ;)

Przemyślę temat ale deklaracja w sobotę wieczorem.

Fajnie by było jakby ktoś się jeszcze dołączył.

Napisano

Kieruje Tobą przemożna chęć odzyskania Tymbarku ;)

Przemyślę temat ale deklaracja w sobotę wieczorem.

Fajnie by było jakby ktoś się jeszcze dołączył.

a widzisz juz zapomnialem o tymbarku ale dobrze ze przypomniales

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...