Wierzba Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Mam Kross sign ds, używam go do ostrzejszego streetu jak i do zwykłej jazdy miasto / las. Jednak ostatnio po 4 letnej znajomości, przy skoku ze schodów złamała się dźwignia od tylnej przerzutki. Miałem sram x-5 alloy. Chciałbym zmienić ją na coś lepszego, tutaj moje pytanie czy manetka sram x-5 będzie współpracować z Shimano DEORE np. DEORE RD-M591? (manetka na 8 biegów, i tyle samo zębatek). Jeśli nie są kompatybilne, która z przerzutek będzie dobrą opcją tak do 140 zł? Z góry dziękuję za odpowiedź.
kolopl Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Przerzutka tylna od shimano nie będzie współpracowała z manetką srama. Możesz ją zastąpić np.X7 albo inną sramowską.
Mod Team Puklus Napisano 4 Maja 2012 Mod Team Napisano 4 Maja 2012 Będzie ... ale co 2 biegi miałem przerzutkę X.9 i manetki LX i działało ładnie i płynnie co pół biegu z tego co pamiętam wiec tu będzie odwrotna sytuacja. Albo pomieszałem i nie będzie odwrotnie W każdym bądź razie pełnej zgodności nie będzie z racji tego ze shimano ma ratio (czyli przekładnie) 2:1 a sram 1:1.
Wierzba Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 Ok, wielkie dzięki, czy zostane przy sram x7, x-5 pracowało płynnie a i tak wytrzymało te 4 lata, więc powinno byc dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.