knocker Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Mój rower ma już 12 lat jednak co roku coś tam staram się w nim wymienić. Przez ten czas w napędzie wymieniłem tylko raz łańcuch, nigdy nie wymieniałem kasety. Rocznie przez te lata robiłem od 200-400km w terenie jak i w mieście. Ostatnio pomimo regulacji przerzutki nie wskakują mi niektóre biegi bądź łańcuch zeskakuje niekontrolowanie. Zastanawiam się czy jest sens wymienić kasetę oraz łańcuch na nowe. Nie dbałem nigdy szczególnie o napęd raz do roku przesmarowałem castrolem albo wd40 i to wszystko. Kaseta ma trochę rdzy nie ma pęknięć, ubytków w ząbkach itp. Jest to dawne shimano LX.
redbull1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 jest jeszcze w nie najgorszym stanie, może przerzutka wymaga regulacji i dlatego spada łańcuch
knocker Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Napisano 26 Kwietnia 2012 OK dzięki to przekatuję ją jeszcze ten sezon i może w przyszłym wymienię. Po prostu naczytałem się, że ludzie 2 razy w sezonie wymieniają kasety i już zgłupiałem ale widocznie aż takim maniakiem to nie jestem
McAron Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Pancerze i linki do wymiany jak dla mnie. Najmniejszy wydatek a wiele moze poprawić.
knocker Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Napisano 26 Kwietnia 2012 Pancerze i linki do wymiany jak dla mnie. Najmniejszy wydatek a wiele moze poprawić. Pancerze i linki już wymienione na zestawy jagwire widocznie coś z regulacją jest nie tak Pomęczę dalej:)
afly Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Dokładnie jak przedmówca. Najpierw zacznij od wymiany pancerzy i linek. Jak na 12lat to rower mocno sporadycznie używany Edit: autor tematu mnie uprzedził.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.