Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour XCR czy Raidon RL Air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w zeszłym roku złożyłem sobie rower. Rama niby dobrana do wzrostu, 17,5" z Wheelera 3800, wzrost 180cm. Jeżdżę po drogach, więc mam założony sztywny widelec i kierownica jest zbyt nisko, mimo mostka o wzniosie 45st. Chcę założyć amortyzator o skoku 100mm, co podniesie mi przód o conajmniej 7cm. Mam ograniczony budżet, więc skłaniam się bardziej ku XCRowi z blokadą (cena ok 350 zł), ale jest jeden problem: ważę 115kg. Dlatego rozważam ewentualny zakup amora powietrznego (cena Raidona to 530 zł). Podejrzewam, że i tak w większości czasu będę miał zablokowany skok, ale nie ukrywam, że chętnie wjechałbym czasami w teren, nie miałem nigdy amorka w rowerze. Na pewno muszę mieć wersję z pivotami, bo mam V-ki, no i nie chcę kupować używki. Który lepiej wybrać z tych dwóch? Warto dopłacić te 200 zł do Raidona?

Pozdrawiam. Adam.

Napisano

Ok, w takim razie muszę się przymierzyć do Raidona. To teraz pytanie o model, czym rożnię się 2008, 2010 i 2012? Takie są na Allegro. Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?

Napisano

Biorę w takim razie 2012, jest w promocji za 466 zł, szkoda tylko, że czarny, bo cały rower mam pomalowany na białą perłę.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Adam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...