Skocz do zawartości

[klamka] Grimeca System 8 - nowa klamka

KrolJulian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sam mam dobite grimeki i sie zastanawiam czy nie podłączyć do zacisku klamki juicy 5 z przewodem, nie przymierzałem jeszcze tego ale na pierwszy rzut oka chyba podpasuje.

Napisano

Sam mam dobite grimeki i sie zastanawiam czy nie podłączyć do zacisku klamki juicy 5 z przewodem, nie przymierzałem jeszcze tego ale na pierwszy rzut oka chyba podpasuje.

Sprawdź i ile mniejsza będzie powierzchnia tłoczków zacisku. Może się okazać że hamulec będzie miał bardzo małą siłę.

Napisano

Oczywiście że jest różnica, ale oprócz średnicy tłoczka w klamce chyba też trzeba wziąc po uwagę skok tego tłoczka i tak samo w zacisku trzeba by było jakoś skok tłoczka i średnice obu tłoczków, chyba to właśnie zależy od objętości przetaczanego płynu, no i właściwie ciężko to ocenić dokładnie. Z tym ze klamki od j5 chyba podchodzą spokojnie do coda czyli czterotłoczkowca :] zresztą chyba są wersje codów że klamki maja identyczne jak j5 czy j7.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Odgrzewam temat.

Po złożeniu wszystkiego do kupy (klamka j5 i zacisk grimeca sys8) coś jest nie tak, klamka słabo odbija.

Tłoczki sie ruszają po naciśnięciu klamki ale maja kłopot z powrotem, jakby sprężyna w klamce była za słaba.

Jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...