Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] SRAM X0 przeciera linki

Marek W.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich!

od roku jeżdżę specem expert carbon 2011 wyposażonym w tylną przerzutkę SRAM X0.

rower jest naprawdę rewelacyjny, jednak mam mały dylemat związany właśnie z tylną

przerzutką - otóż w tamtym roku przetarła mi się linka w miejscu, gdzie wspiera się ona

o rodzaj takiego ramienia-prowadnicy z napisem (10 speed), znajdującego się jeszcze przed

śrubą przykręcającą linkę do pantografu. oczywiście nie wzbudziło to we mnie żadnego podejrzenia

- w końcu takie rzeczy się zdarzają. zakupiłem i zamontowałem nową linkę. jednak ostatnio

zauważyłem, że ta nowa linka również ma już przetarte dwa druciki. linki przecierają się ekspresowo

na ostrej krawędzi tegoż "ramienia". przeczesałem "cały" internet w poszukiwaniu rozwiązania

tego problemu, jednak nie udało mi się natknąć na podobną przypadłość.

może ktoś z Was miał podobny problem - proszę o możliwe sugestie (poniżej prezentuję zdjęcie z zaznaczonym miejscem przecierania się linki)

pozdrawiam!

Marek

5285d9343165623bm.jpg

Napisano

Jeżeli przeciera to może być tylko jeden powód - ostra krawędź. W standardzie zmieniarki Sram nie przecierają linek :icon_cool: Moja rada to papierek ścierny w łapkę, poszukać ostrych krawędzi i wszystko wyrównać, powinno być ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...