Sancho Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Przesiadam się z systemu SPD ze wsględu na prawą nogę a dokładniej pracę prawego kolana. Szukam pedałów z dużym luzem roboczy (oraz ocznym?). Czy pedały Time dają największy luz? Przeczytałem wiele tematów i mam jedną wątpliwość. Chodzi o luz roboczy i luz boczny. Czy w pedałach Time występuje luz boczny (przesuwanie nogi w prawo lub w lewo względem ramy) oprócz luzu roboczego wyrażanego w stopniach? Co sądzicie o takich pedałach: TIME ROC ATAC PEDALY MTB ZATRZASKOWE 2012 384g (2251445922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. To co mam na myśli przez luz boczny:
Sol Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Mam Time Atac XS i luzu bocznego nie stwierdziłem.
Sancho Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Napisano 15 Kwietnia 2012 Według danych producenta ATAC XS posiadają 5mm luzu bocznego: Composite body and steel axle ATAC System for ease of engagement Adjustment of angular sensations, or "feel" Excellent mud-clearing due to the self-cleaning concept Angular float (+-5°) and lateral float (5 mm) http://www.time-sport.com/product-sheet-atac-xs.2.0.idp.108.html
Sol Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Być może - ja jednak tak jak mówiłem nie odczuwam luzu bocznego. Roboczy owszem.
enduroriderPL Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 TIme ma dwie opcje ustawienia "luzu" na boki a robisz to zamieniając bloki prawy z lewym. Ja w ustawieniu "duży luz" nie byłem się w stanie wypiąć Naprawdę ruch na boki jest ogromny i dla mnie był za duży po prostu.
Mod Team durnykot Napisano 22 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2012 Czy w pedałach Time występuje luz boczny (przesuwanie nogi w prawo lub w lewo względem ramy) Bardzo niewielki i w czasie jazdy trudny do "wykorzystania"- szczególnie z niezajechanymi blokami. W zasadzie nie ma on znaczenia w czasie jazdy. Same pedały są warte zakupu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.