Skocz do zawartości

[pedały] TIME ROC ATAC czy inne?

Sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przesiadam się z systemu SPD ze wsględu na prawą nogę a dokładniej pracę prawego kolana. Szukam pedałów z dużym luzem roboczy (oraz ocznym?).

Czy pedały Time dają największy luz?

Przeczytałem wiele tematów i mam jedną wątpliwość. Chodzi o luz roboczy i luz boczny. Czy w pedałach Time występuje luz boczny (przesuwanie nogi w prawo lub w lewo względem ramy) oprócz luzu roboczego wyrażanego w stopniach?

Co sądzicie o takich pedałach:

TIME ROC ATAC PEDALY MTB ZATRZASKOWE 2012 384g (2251445922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To co mam na myśli przez luz boczny:

dsc00696mf.jpg

Napisano

TIme ma dwie opcje ustawienia "luzu" na boki a robisz to zamieniając bloki prawy z lewym. Ja w ustawieniu "duży luz" nie byłem się w stanie wypiąć :) Naprawdę ruch na boki jest ogromny i dla mnie był za duży po prostu.

• Mod Team
Napisano
Czy w pedałach Time występuje luz boczny (przesuwanie nogi w prawo lub w lewo względem ramy)

Bardzo niewielki i w czasie jazdy trudny do "wykorzystania"- szczególnie z niezajechanymi blokami. W zasadzie nie ma on znaczenia w czasie jazdy.

Same pedały są warte zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...