tomcio111111 Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Przeczytałem już mase artykułów i nic może wy mi pomożecie:) Mam suport tzw klasyczny chce go wymienic na z wkladem. Dziwne jest jest jednak to ze miska lewa ma gwint lewostronny (odkrecam w prawo) natomiast miska prawa od strony korba ma gwint prawostronny(odkrecam w przeciwnie do wskazowek zegara). Co to za typ bo juz wariuje?????? Co to za rodzaj odwrotonosc angielskiego??? ręce mi opadają
M333 Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Może to być popularny suport angielski z pomieszanymi stronami. Przyznam, że nigdy czegoś takiego nie widziałem. W takim przypadku kupujesz suport angielski, tylko montujesz go odwrotnie- miski zamieniasz stronami. Jedna uwaga: oś nie jest symetryczna, z prawej strony oś jest dłuższa. Potrzebujesz więc takiego suportu, gdzie będzie możliwość zamiany misek stronami (w przeciwieństwie np. do suportów shimano ze zint. jedną miską z korpusem). Druga uwaga: suport klasyczny- rozbieralny nie będzie pasował, musi być z maszynowymi łożyskami. W klasycznym, bez wdawania się w szczegóły, obie miski będą się odkręcać. Pomierz to wszystko dokładnie, średnice gwintów, szerokość mufy, długość osi. Mało prawdopodobne wydaje mi się pomieszanie stron- opisany układ gwintów w rowerze nigdy nie występował. Druga opcja: serwis rowerowy.
Schwefel Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Nie może być tak jak mówisz, bo po prostu takiego suportu nie ma. Pewnie pomyliłeś strony misek. Tu masz wszystkie dostępne kombinacje -> http://www.sheldonbrown.com/gloss_bo-z.html#bottom
tomcio111111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 Nie może być tak jak mówisz, bo po prostu takiego suportu nie ma. Pewnie pomyliłeś strony misek. Tu masz wszystkie dostępne kombinacje -> Sheldon Brown's Bicycle Glossary Bo--Bz sprawdzałem to już 4 razy 1)Czy możliwość regulacji wychylenia powinna byc z strony korby - czyli prawa strona. 2)Sorrki ze post pod postem ale nie dalo sie edytowac:( Długosc osi to 124(34+52+38) szerokość gwintu 34 szerokość mufy 68 3) bardziej powinna os wystawac od strony korby?
Schwefel Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 1. Nie wiem co to jest regulacja wychylenia... 3. Ośka jest zawsze dłuższa od strony korby
tomcio111111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 1. Nie wiem co to jest regulacja wychylenia... to miska a na nia wkrecany jest taki oring jak tu
Schwefel Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 To jest miska i kontra. U mnie jest od strony przeciwnej niż korba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.