Skocz do zawartości

[suport] - jaki to typ ?

tomcio111111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeczytałem już mase artykułów i nic może wy mi pomożecie:)

Mam suport tzw klasyczny chce go wymienic na z wkladem.

Dziwne jest jest jednak to ze miska lewa ma gwint lewostronny (odkrecam w prawo)

natomiast miska prawa od strony korba ma gwint prawostronny(odkrecam w przeciwnie do wskazowek zegara). Co to za typ :) bo juz wariuje??????

Co to za rodzaj odwrotonosc angielskiego??? ręce mi opadają :verymad:

Napisano

Może to być popularny suport angielski z pomieszanymi stronami. Przyznam, że nigdy czegoś takiego nie widziałem.

W takim przypadku kupujesz suport angielski, tylko montujesz go odwrotnie- miski zamieniasz stronami. Jedna uwaga: oś nie jest symetryczna, z prawej strony oś jest dłuższa. Potrzebujesz więc takiego suportu, gdzie będzie możliwość zamiany misek stronami (w przeciwieństwie np. do suportów shimano ze zint. jedną miską z korpusem). Druga uwaga: suport klasyczny- rozbieralny nie będzie pasował, musi być z maszynowymi łożyskami. W klasycznym, bez wdawania się w szczegóły, obie miski będą się odkręcać.

Pomierz to wszystko dokładnie, średnice gwintów, szerokość mufy, długość osi. Mało prawdopodobne wydaje mi się pomieszanie stron- opisany układ gwintów w rowerze nigdy nie występował.

Druga opcja: serwis rowerowy.

Napisano

Nie może być tak jak mówisz, bo po prostu takiego suportu nie ma. Pewnie pomyliłeś strony misek.

Tu masz wszystkie dostępne kombinacje -> Sheldon Brown's Bicycle Glossary Bo--Bz

sprawdzałem to już 4 razy

1)Czy możliwość regulacji wychylenia powinna byc z strony korby - czyli prawa strona.

2)Sorrki ze post pod postem ale nie dalo sie edytowac:(

Długosc osi to 124(34+52+38)

szerokość gwintu 34

szerokość mufy 68

3) bardziej powinna os wystawac od strony korby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...