plmatrix Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Czy ktoś miał okazje porównać/przetestować oba siodełka i może wyrazic opinię ? Rowery Jamis, Kellys, Merida, Carrera, akcesoria rowerowe, serwis rowerowy - Sklep Rowerowy Duda - Serwis Rowery Jamis, Kellys, Merida, Carrera, akcesoria rowerowe, serwis rowerowy - Sklep Rowerowy Duda - Serwis Obecnie mam XO Flow o szerokości 140 i na początku wydawało mi sie ok, ale z perspektywy czasu uważam ze jest po 1 za miękkie, a po 2 chyba za wąskie. Roztaw kości kulszowych (wg pomiaru metodą domową) mam ok 12 cm, a racji opadających boków siodełka, trochę na nim "wisze" Czytałem trochę na temat prawidłowej szerokosci siodła i jedyne co znalazłem to że (wg teorii specialized) powinienem miec albo 143 albo 155 (taką mają rozmiarówkę) Nigdzie nie znalazłem jakiegoś wzoru typu: roztaw kości + np. 2cm. Czekam na opinie i porady, chyba że może ktoś polecić coś innego ?
deF Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 AFAIK nie ma żadnego wzoru, bo szerokość siodła to jedno, a jak sam już zauważyłeś, profil to drugie. Trzeba się przymierzać z własnym tyłkiem i tyle (z czym u nas w kraju bywają spore problemy), opinie innych można traktować wyłącznie jako bardzo luźne sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.