Poprzeczniak Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Poszukuję roweru do jazdy po mieście, do pracy oraz dla sportu. Wyszukałem w internecie kilka modeli: GIANT Seek 1, BIANCHI Camaleonte 3, TREK 7.5 FX Disc, CUBE Hyde, SCOTT Sub 20 Szukałem w miarę najlepszych dostępnych z hamulcami tarczowymi. Dla ułatwienia zrobiłem tabelę porównującą komponenty wybranych modeli. Można sobie ją obejżeć pod tym adresem: https://docs.google....d=0&output=html Proszę o wszelkie sugestie ułatwiające mi wybór najlepszego, lub polecenie mi innego. Pozdrawiam.
Obes Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Osprzęt w tych rowerach jest mniej więcej równy, tylko Cube odstaje w dól (gorszy napęd starsze hamulce) . jednak typowo szosową korbę ma tylko Trek, niestety zestawiona jest z dziwaczną jak na rower tego typu kasetą 11-34, do tego jeszcze Giant i Cube mają tak dziwaczne kasety. Dla mnie najlepszy jest Trek pod warunkiem zmiany kasety na coś bardziej szosowego.
Poprzeczniak Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Napisano 24 Czerwca 2012 Udało mi się kupić TREKa, ale model 7.6, który posiada kasetę Shimano Deore 11-36. Czy kaseta szosowa Shimano Tiagra lub 105 będą współpracować z tylną przerzutką 10 biegową Deore Shadow?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.