Driver2503 Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Na początek Chciałbym się przywitać . i oznajmić iż jestem Laikiem w tym temacie Niedawno zaczełem modernizować sprzęt w rowerze począwszy od tylnego koła. Wcześniej 7 biegowy wolnobieg a teraz kaseta na 8 biegów i teraz zdałem sobie sprawę iż muszę wymienić stary napęd Jest on Tourney i jego przebieg to minimum 15k km Do wymiany podejrzewam Korbe łańcuch i przerzutke tylną Manetki mam 3x7 i nie zamierzam ich zmieniać bynajmniej chwilowo myślałem nad łańcuchem hg50 na 8 rzędów i przerzutką tylną rd410 a co do Korby nie wiem którą wziąć Chciałbym by to był osprzęt alivio bo na deore brak pieniążków aktualnie .
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2012 Spokojnie korbe alivio możesz brać ale skłaniał bym sie na octalink ale to już drożej. Przerzutka tylna jest ok, lancucha shimano jednak bym nie brał, ja uzywam connex jestem zadowolony, Kaseta HG 40 lub 50, manetki alivio i chyba wszystko co musisz wiedzieć w tym temacie.
rybciasum Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 przynajmniej nie bynajmniej i wziąć a nie wziąć ja bym skłaniał się ku łańcuchowi hg30, przerzutce tylnej alivio i klamkomanetkach 3x8 alivio
Driver2503 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Napisano 11 Kwietnia 2012 przynajmniej nie bynajmniej i wziąć a nie wziąć ja bym skłaniał się ku łańcuchowi hg30, przerzutce tylnej alivio i klamkomanetkach 3x8 alivio Zatem tylną przerzutke sobie kupie Kasete mam hg 50 i co do łańcucha jak twierdzisz iż niezbyt z Shimano to jakis model Srama ktoś by polecił ? Korba na octalink niby trwalsza zatem ku niej się skłonie Przerzutke przednią jest ogólnie większy sens zmieniać ? bo skłaniał bym się ku alivio albo deorce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.