rs8 Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam, jaka jest róznica miedzy tymi 2 korbami? Zastanwiam się nad tą FC-M542 http://allegro.pl/shimano-deore-fc-m542-175mm-3x9-po-500km-i2266058330.html Co o niej sądzicie? Warto czy lepiej dołożyc 100zł i brac deore m590
rzezniol Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Moim zdaniem stan tej korby wydaje sie byc bliski prawdzie ... Co za tym idzie cena jast całkiem całkiem ... Jak nie zależy ci na nowym to wydaje mi się że oferta warta uwagi ... ale wyznaje też zasade ze warto sie potargować . Dopytaj o stan łożysk suportu i czy bedzie miał komplet podkładek pod mufe 68 mm ( w sumie 3) bo z tego co na fotkach widze to suport ma tylko 1 podkłądke pod mufe 73 mm z przerzutką e-type. Pozdro
rs8 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Napisano 9 Kwietnia 2012 Czy moge pózniej dokupić takie podkładki? I czy moe potem kupić do tego normalną przerzutkie z obejmą? Sprzedający ma 3 podkładki czyli bedzie ok pod mufe 68? Czy faktycznie warto dopłacic 100zł do m590 czy lepiej odpuścić?
rzezniol Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 3 podkładki to komplet ... na tym komplecie złożysz kazdą konfiguracje ( mufa 68 lub 73 ) Przerzutke do tej korby możesz zamontować normalnie na obejmie na rurze podsiodłowej ... przerzutka e-type nie są często spotykane. W tym systemie blacha z przerzutki e-type zastępuje 1 podkłądkę. Czy warto dopłacic do nowej ... sam sobie odpowiedz na to pytanie ... Z tego co kiedys czytałem to 542 to pozagrupowa korba 590 to Deore ... To ze 542 jest pozagrupowa nie znaczy ze jest gorsza ... z tego co wiem jest lżejsza Masz kase i masz parcie na nowe wez nowe m590 ... chcesz zaoszczedzone wydac na cos innego zaoszczedzoną kase ektsra weż m542 bo ten konkretny egzemplaz wyglada przyzwoicie... proste. pozdrawiam
rs8 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 3 podkładki to komplet ... na tym komplecie złożysz kazdą konfiguracje ( mufa 68 lub 73 ) Przerzutke do tej korby możesz zamontować normalnie na obejmie na rurze podsiodłowej ... przerzutka e-type nie są często spotykane. W tym systemie blacha z przerzutki e-type zastępuje 1 podkłądkę. Czy warto dopłacic do nowej ... sam sobie odpowiedz na to pytanie ... Z tego co kiedys czytałem to 542 to pozagrupowa korba 590 to Deore ... To ze 542 jest pozagrupowa nie znaczy ze jest gorsza ... z tego co wiem jest lżejsza Masz kase i masz parcie na nowe wez nowe m590 ... chcesz zaoszczedzone wydac na cos innego zaoszczedzoną kase ektsra weż m542 bo ten konkretny egzemplaz wyglada przyzwoicie... proste. pozdrawiam Ok to wezme ją, bo w przypadku 590 dopłacam chyba za napis deore. Mógłby się wypowiedzieć jakis użytkownik tej korby?
Minor Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja mam, 542 spisuje się znakomicie. Trochę lakier się wyciera, ale wersja srebrna wiec tego tak nie widać. A różnią się bodajże materiałami z których wykonana jest któraś zębatka. Ale nie pamiętam... Jak to było.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.