Skocz do zawartości

[siodełko] Nowe siodło w miejsce Author Mega Top (budżet 100 - 150 zł)

michciu_h

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy wyborze siodełka często (bardzo słusznie zresztą) pojawiają się odpowiedzi, że wszystko zależy od własnych upodobań oraz anatomii ciała. Dlatego postaram się najlepiej przedstawić swoje doświadczenia i potrzeby i może łatwiej będzie mi pomóc :)

Przez ostatnie 4 lata korzystałem z siodełka Author Mega Top: http://www.bike-sport-shop.cz/sedlo-author-asd-mega-top-cerne.html i generalnie byłem z niego zadowolony, szczególnie jeśli chodzi o jego szerokość, ponieważ jestem solidnie zbudowany (188 cm wzrostu, 92 kg, szerokie biodra). Być może siodełko mogło by być troszkę miększe - po podróżach na dystansie 70-80 km jednego dnia - następnego dnia miednica pobolewa przez pierwsze kilometry zanim się mięśnie nie rozgrzeją.

Wiem, że na pewno odpadają wąskie i twarde siodełka pokroju San Marco Blaze - korzystałem kilkukrotnie i za każdym razem jazda była bardzo niekomfortowa.

Rowerem jeżdżę około 300-400 km miesięcznie, składają się na to dojazdy do pracy (łącznie 30 km dziennie) oraz weekendowe wypady do lasów (od 50 do 80 km). Korzystam z roweru MTB i zawsze jeżdżę w pozycji mocno pochylonej do przodu. Poszukuję siodła w cenie do 100-150 zł o podobnej budowie jak dotychczasowe.

Czy macie jakieś dobre propozycje? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...