karoltoma Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam , mam dziwny problem z avidami ELIXIR cr, ostatnio odpowietrzałem cały hamulec i zrobiłem wszystko tak jak należy, działa bardzo dobrze ale jak odwrócę na chwile rower do góry nogami i postawie go z powrotem na koła to potem wpada klamka hamulca i żeby znowu działał muszę go pod pompować parę razy i nie wiem co jest nie tak...
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 A czy po podpompowaniu działa wszystko ok? Jeśli tak, to czemu się tym przejmujesz, przecież nie jeździsz do góry kołami W poprzednich hamulcach - AJ3 - miałem analogiczną sytuację, nie nazwałbym tego problemem, jest to ogólnie znany fakt.
Gość JGa Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 n4k5 ajeżeli zacznie strzelac mu suport gdy będzie mocno deptał w korby to poradzisz mu aby delikatniej naciskał? Nie odpowietrzyłeś dostatecznie dobrze hamulców
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Proponuję zacząć czytać posty do samego końca i nie robić osobistych wycieczek. Miałem do czynienia z 2 egzemplarzami Avidów, w tym jedne moje i oba zachowywały się identycznie.
Gość JGa Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 · Ukryte przez mrmorty, 2 Kwietnia 2012 - burackie teksty Ukryte przez mrmorty, 2 Kwietnia 2012 - burackie teksty Proponuję zacząć czytać posty do samego końca i nie robić osobistych wycieczek. W zimówce mam Juicy 3 które reanimowałem miliard razy i taki problem nigdy nie występował więc albo nauczysz się odpowietrzać hamulce albo przestaniesz pisać głupoty
rzezniol Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Skoro Avidy są wypełnione na szczelnie płynem to pozycja roweru nie może mieć wpływu na działąnie hamulca ... To że miałeś do czynienia z takim przypadkiem moze oznaczać ni mniej ni wiecej że przeprowadziłes / ktoś przeprowadził źle procedure odpowietrzania na obu zestawach. Pozostawienei bąbelka powietrza w klamce może powodować dokładnie efekt jak z opisu ... rower do gory nogami bąbelek smiga do przewodu w strone zacisku ... rower na koła babelek wraca do klamki . Moje Elixiry R działąją zawsze tak samo. Pozdro
Andrew Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor tematu źle odpowietrzył hamulce. Poprawnie odpowietrzony, szczelny hamulec działa w każdej pozycji tak samo.
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Przyznaję się do błędu, gdzieś ten bąbelek musiał być, pewnych praw nie da się podważyć. Nie oznacza to jednak, że nie można tej dyskusji prowadzić w bardziej kulturalny sposób.
karoltoma Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 jak podpompuje to jest wszystko okej... dobra to spróbuje odpowietrzyć jeszcze raz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.