littleblackwitch Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Chcąc wymienić moją starą manetkę w mojej gazelle kupiłam nową (foto). Tak niefortunnie się zabrałam za wymianę (banalnie prosta rzecz) - rozdzieliłam nie tą część co trzeba - wszystko posypało się na drobny mak - jest podkładka płaska, podkładka sprężynowa, kawałek plastiku, mała sprężynka i nie mam pojęcia jak to z powrotem poskładać. Jest jakaś szansa na to czy mogę uznać, że wyrzuciłam 50 zł do kosza? Dziękuję za każdą pomoc.
Yeton Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Spróbuj znaleźć schemat takiej manetki w sieci, być może będzie w instrukcji obsługi. Jeżeli nic się nie pogięło i nie połamało to powinno się dać poskładać. Kiedyś miałem podobny problem z manetką 8biegową, którą rozłożyłem na części pierwsze ok 5h przed maratonem (ok. 3 w nocy). Złożenie zajęło zaledwie godzinę
littleblackwitch Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 Spróbuj znaleźć schemat takiej manetki w sieci, być może będzie w instrukcji obsługi. Jeżeli nic się nie pogięło i nie połamało to powinno się dać poskładać. Kiedyś miałem podobny problem z manetką 8biegową, którą rozłożyłem na części pierwsze ok 5h przed maratonem (ok. 3 w nocy). Złożenie zajęło zaledwie godzinę przekopałam już całego neta i nic. spróbuję jeszcze dać do obejrzenia jakiemuś mężczyźnie bo być może na mój kobiecy rozum to jest zbyt skomplikowane ;]
Yeton Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 przekopałam już całego neta i nic. spróbuję jeszcze dać do obejrzenia jakiemuś mężczyźnie bo być może na mój kobiecy rozum to jest zbyt skomplikowane ;] Może wrzuć tu zdjęcie tych "szczątków" Łatwiej znaleźć informację jak złożyć piastę wielobiegową, niż manetkę ją obsługującą :/
littleblackwitch Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 Może wrzuć tu zdjęcie tych "szczątków" Łatwiej znaleźć informację jak złożyć piastę wielobiegową, niż manetkę ją obsługującą :/ wklejam foto.
adas651 Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 nie wyglada na skomplikowaną konstrukcje wydaje mi sie ze powinna byc jeszcze jedan czesc - mocowanie go kierownicy z gwintem przydały by sie tez dokładniejsze zdjecia spróbuj tak: tą złotą tulejke dajesz w środek tej czarnej plastikowej czesci, z góry i dołu dajesz te czarne podkładki w jednym z szarych elementów powinien być mały otwór (lub zaczep) do którego bedzie pasować ta mała czarna zapadka (1 z lewej na 2 zdj) pod nią trzeba dać sprężynkę teraz trzeba zamknąć te elementy w 2 szarych tak zeby zapadka ze spreżynką zakleszczyła sie na czarnej czesci, przekładasz srubke przez środek i zakrecasz czarną okragłą plastykową małą dajesz na końcu zeby zasłonić śrubkę cieżko to wytłumaczyć
littleblackwitch Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 wczoraj mi się udało a zajęło to raptem 20 min co do podkładek to nie z góry i z dołu tylko obie idą na górę - jedna jest płaska, druga sprężynowa - to akurat zapamiętałam zanim się wszystko rozpadło. no i w sumie faktycznie nie taki diabeł straszny - wystarczyło usiąść i pomyśleć chwilę a ja, raptus, spanikowałam. manetka już śmiga za wszystkie odpowiedzi - te pomocne i te mniej - bardzo dziękuję
littleblackwitch Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Ale już nic więcej nie rozkręcaj. heheh.. ja to mam chyba we krwi - od małego już zamiast lalkami się bawić to mi śrubki w głowie były, młotki, itp. jeszcze raz thx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.