godzio11 Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Posiadam rower na ramie Author Traction 19" z nabijanymi sterami oraz amorek bomber Z4 100 mm. Nadszedł czas żeby zmienić Z4 na coś nowego i tu niestety pojawił sie problem. Mój bomber dostosowany jest do sterów nabijanych i jego wysokość wynosi 46 cm. Dzisiejsze konstrukcje zaczynają się od 48 cm. 2 cm różnicy to niby niewiele, ale kiedy kupiłem bombera, był dokładnie o 2 cm wyższy od starego R-Sa, a to zmieniło na tyle geometrię roweru, ze musiałem potem zmienić ramę. Druga sprawa to hamulce - mam v-brake i nie chcę tego zmieniać na tarcze, amor musi więc posiadać piwoty. Skok ma byc równy 100 mm. Na amortyzator chcę przeznaczyć ok. 1000 zł, koszty związane z zakupem tarczówek czy wymianą ramy wogóle nie wchodzą w grę. Styl jazdy to długie trasy XC, czasem trochę skakania i zjazdów. Wyszukałem 2 konstrukcje, które potencjalnie spełniają moje wymagania, ale mam parę pytań do użytkowników : 1) Pierwsze ogólne : czy ktoś pakował amortyzatory o wysokości 48 cm do strych ram XC z nabijanymi sterami i czy to mocno upośledzało podjazdy i skrętnosć roweru ? 2) Bomber 44 rlo 2010, 100mm, cena 840 zł. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć wysokości tego modelu z 2010 roku. Późniejsze konstrukcje ze skokiem 120 mm mają wysokość 49,2 cm, a tego już nie zaryzykuję. Czy orientujecie się jaka jest wysokość 44 rlo 2010, 100mm ?. Widelec niestety nie posiada fabrycznie montowanych piwotów do hamulców. Czy można je dokupić w rozsądnej cenie i czy nie ma problemów ze sztywnością takich dokręcanych rozwiązań ? 3) Manitou Drake - wysokość 478 mm, piwoty do hamulców, cena 1000 zł. Mam jednak pytanie o trwałość konstrukcji i mozliwość samodzielnego serwisowania. O Manitou różnie się słyszy, a z bomberem wszystko robiłem sam i nigdy nic w nim nie nawaliło. 4) Czy obie konstrukcje są zalane olejem, czy tylko smarowane ?
mrnobody Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 mogę odpowiedzieć, i to częściowo, tylko na 2 pytanie. Mam akurat ten amortyzator z piwotami Bomber 44 rlo 2010, 100mm (które kosztują chyba 90 zł) nic się tam nie rusza ...wszystko stabilne. Co do wysokości to sie nie wypowiem. tutaj zadzwoń Gregorio F.H. - MARZOCCHI
Mod Team durnykot Napisano 2 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2012 Drake jest "smarowany" stosunkowo niewielką ilosćią oleju znajdujacą się w dolnych goleniach ( ok. 16 ml na goleń) plus olej w tłumiku. Pełny serwis Drake'a w warunkach domowych zajmuje ok. 1 h i jest jak najbardziej możliwy do przeprowadzenia sammemu bez specjalnych narzędzi. Po ok. 13-14 tys km żadnych śladów zużycia czy luzów tudzież awarii. Zresztą to sprężynowiec z asystą ,wiec raczej nie ma co się zepsuć.
godzio11 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki chłopaki za info W sumie bardziej skłaniam się ku Drake'owi bo mnogość ustawień mi się podoba, a te kilkanaście tysięcy km bez usterek też brzmi dobrze. Puki co udało mi się podniesc Z4 o 1.5 cm i sprawdzam jak się na tym jeździ
Obes Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Jeśli kupisz Drake to spokojnie możesz zmniejszyć skok do 80 mm a co za tym idzie zmiejszyć wysokość amortyzatora do bardziej pasującego rozmiaru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.