hehe12 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 1. Mam strasznie luźne stery. W zeszłym roku miałem wymieniane na nowe, w serwisie rowerowych zamontowali mi te stery tak że zaraz po odebraniu roweru były luzy, a nie miałem akurat wtedy czasu żeby iść z reklamacją. Teraz chciałem zrobić rower i przy okazji wymienić stery ale okazało się że powiedzieli mi że nie mają rozmiaru do mojego roweru. Da się jakoś te stery naprawić samemu? 2. Mam problem też ze sztycą, bo "przykleiła" sie i nie da się wyjąć. Jest to stara oryginalna sztyca metalowa. Rok temu czyściłem ją, troche papierem ściernym przejechałem i wtedy zacząłem mieć problemy, nie mogłem jej wsadzić, wyszlifowałem ją i z trudem włożyłem. Po roku czasu nie da się jej ruszyć. Spróbuję jeszcze coś z tym zrobić. Chciałem się tylko zapytać dlaczego tak się stało że sztyca utwierdziła sie w środku i nie chce sie ruszyć. I czy da sie to jakos poluzować? Bo nie chce wyrwać czegoś
rzezniol Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Ad 2, Może zwyczajnie zardzewiała ?? Ad 1. Za mało danych Stery skrecane czy A-head ?? Skrecane >> poluzuj kontre dociagnij konus A-head >> poluzuj mostek, dokreć srube kapsla. Jak to nie pomorze trzeba bedzie rozebrac aby zobaczyc co jest nie tak. Pozdro
xwiewiurx Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 witam rowerze rowniez mam luzne stery dokreclem i nic nie pomoglo wyciagnalem kierownice ale tam na dole jest tylko taka jajowata koncowka nasmarowalem i dalej nic. nie wiem gdzie sa lozyska zeby ewentualnie kulki wymienic. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.