Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w wyborze roweru MTB (max budzet 8k zl >)

Gość Roman

Pytanie

Gość Roman
Napisano

Witam wszystkich użytkowników, wiosna się zaczęła, więc planuję w najbliższym czasie kupić rower i liczę na waszą pomoc. Na rowerach się nie znam i sprawa dla mnie nie jest prosta dlatego wyjaśnię moje okoliczności. Roweru używałbym, żeby dojeżdżać do pracy i do szkoły oraz chętnie wybrałbym się od czasu do czasu na jakąś wycieczkę rowerową w góry, nie wiem, jeszcze nie próbowałem. Kilka lat temu jeździłem do szkoły 15km codziennie na kolarzówce mojego ojca i właściwie prawie wszędzie, lubiłem to dlatego wątpię żeby jeżdżenie na rowerze mi się znudziło. Przestałem jeździć bo przeprowadziłem się do Birmingham w UK i mieszkam tu już kilka lat. Chcę kupić coś dobrego, a mój budżet jaki mogę przeznaczyć to tak do £1600 czyli 8000zł. Zastanawiam się jednak czy może nie warto kupić jakiegoś używanego roweru na ebay czy coś albo może nie będę potrafił wykorzystać możliwości takiego roweru i nie poczułbym różnicy jakbym kupił coś 2x tańszego? Byłem w sklepie rowerowym Halford i tam droższe carbon'owe rowery były na przykład niewiarygodnie lekkie ale nie wiem jak to będzie w praktyce, czy na przykład dzięki temu łatwiej mi będzie podjechać pod górę? Chętnie bym rozwinął skrzydła jako rowerzysta ale martwię się, że jeśli kupie drogi rower to zapłacę głównie za jakieś niepotrzebne bajery no i nie wiem jak się ustosunkować do używanych rowerów jeszcze, można trafić na aukcji coś dobrego w idealnym stanie po dużo niższej cenie niż nowy w sklepie?

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...